Malatya 5.2, Adana 4,4 ile sarsıldı: Hasar yok

16:04'te Malatya'da yaşanan 5.2 büyüklüğünde depremin ardından gece 01:01'de Adana 4.4 ile sarsıldı. Her iki depremde de hasar meydana gelmedi.

Gündem 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Battalgazi ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 16.04’te oldu. Yerin 13,93 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Malatya’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Depremin ardından açıklama yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı depremi çok ciddi manada hissettiklerini belirterek, “Şu ana kadar 112’ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır” dedi. Ersin Yazıcı ağır hasarlı binalardan uzak durulması çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada, “AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur” sözlerini kullandı.

Malatya’dan sonra Adana da sarsıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 01.01’de merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 12.5 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, kent merkezinde hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.

 

DHA-Gündem – Türkiye-Adana –

 

 

Felaket ‘geliyorum’ mu diyor? Tunceli'deki deprem korkuttuFelaket ‘geliyorum’ mu diyor? Tunceli’deki deprem korkuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.