36 millet bir mahallede: Muhtar tercümanla iletişim kuruyor

Antalya turistlerin gözde kentlerinden biri olmasının yanı sıra Türkiye'ye yerleşen yabancıların en fazla tercih ettiği kentlerden. Liman Mahallesi ise 36 milletin bir arada yaşadığı ender mahallelerden biri. Mahallenin muhtarı Bölük, mahalledeki günlük yaşamı anlattı.

Gündem 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Antalya’nın nüfusu TÜİK’in 2022 sonu verilerine göre 2 milyon 688 bin 4 oldu. Bu önceki yıla nüfusun 68 bin 172 kişi arttığı anlamına geliyor. Kentteki yabancı nüfusu ise 172 bin 487. Bazı mahallelerde ise birçok farklı milletten insan yaşıyor. Bunlardan biri de Liman Mahallesi. Mahallenin muhtarı Mahir Bölük’ün anlatımına göre; sokağa çıkarken yanında kimi zaman tercüman da oluyor. Çünkü mahallelinin tamamıyla iletişim kurmanın yöntemi bu. Mahallede en çok yaşayan yerleşik yabancıların ise Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Irak, Filistin, İngiltere’den olduğunu söyleyen Muhtar Bölük, 6 dönemdir aynı görevde.

Antalya’nın en turistik ilçelerinden Konyaaltı.

“Benim bin 680 seçmenim vardı, şu anda 10 bini aştık. Nüfusumuz 20 binin üzerine çıktı. Ukrayna, Rusya bölgesinin tamamından, Türkiye Cumhuriyetleri’nden, İran, Suriye, Filistin, Irak başta olmak üzere çok sayıda ülkeden vatandaş var. Mahallemize gelen yabancılarımız Türkçe öğreniyorlar” diyen Bölük, mahalledeki tercümanlardan yardım istediğinde geri çevirmediklerini de sözlerine ekliyor. Konyaaltı’nın kentin gerdanlığı olduğunu söyleyen Bölük, mahallede yaşayanların çok mutlu olduğunu herkesin de birbirine alıştığını belirtiyor. Bölük, “36 millet var, burası güvenilir bir mahalledir. Bir dönem daha muhtarlık yapmak isterim” diyor.

Mahalle sakinlerinden Aleyna Sevim, “15 yıl önce Ukrayna’dan taşındım. Burada yaşamaktan mutluyum. Mahallemizde 36 milletin yaşadığını biliyorum, sokakta çok farklı milletten insan görüyorum. Hepimiz burada yaşamayı seviyoruz” diye anlatıyor mahalledeki günlük yaşamını. 3 yıldır mahallede yaşayan ve 9 dili ile tercümanlık yapan Neşe Heveş, ise bu mahallede olmaktan mutlu olduğunu söylüyor ve “Bu mahallede olmaktan mutluyum. Çok güzel bir mahalle, burası Antalya’nın en güzel yeridir. Güllük gülistanlık bir yerdir. Burada çok sayıda milletten insan yaşıyor, herkes bir aile olmuş” diyor.

Çok kritik bir anket: Şu soruya samimi cevap verebilir misiniz?Çok kritik bir anket: Şu soruya samimi cevap verebilir misiniz?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.