Dört yıldır hiçbir şey görmüyordu, gözünü enkaza açtı

Malatya'da 4 yıldır gözleri görmeyen 83 yaşındaki kadın ameliyat olup sağlığına kavuştu. Ancak yaşlı kadının yıllar sonra karşılaştığı manzara depremin arkasında bıraktığı enkaz oldu.

Gündem 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Malatya’da yaşayan 83 yaşındaki Meryem Hakalmaz’ın sol gözü yıllar önce kör oldu. Sadece sağ gözüyle dünyaya bakan yaşlı kadın yaklaşık dört yıl önce sağ gözünden de oldu. Görme yetisini yüzde 100’e yakın kaybeden Meryem Hakalmaz 6 Şubat’taki büyük depremlere de bu halde yakalandı. Malatya’yı da yıkan sarsıntıyı sadece hissedebilen ve yaşananları duyabilen kadın depremden zarar görmeden kurtuldu.

Dört yıl sonra gözleri açıldı

Felaketten altı ay sonra doktora giden Meryem Hakalmaz’ın gözlerinin ameliyatla sağlığına kavuşabileceğine karar verildi. Battalgazi Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan yaşlı kadının sağ gözü eski haline gelirken sol gözü için tedavisi sürüyor. Dört yıl sonra yeniden gözü açılan kadının karşılaştığı manzara ise felaket oldu. Çünkü Malatya’da birçok yer enkaza dönmüştü.

Depremin yıktığı kentle karşılaşan kadın gözyaşlarını tutamadı.

‘Hep depremi konuşuyoruz’

Enkazları gördükçe içinin parçalandığını söyleyen Meryem Hakalmaz “Keşke böyle görmeseydim, dedim ama bir yandan da şükretmemiz lazım. Allah bir daha göstermesin” diyor. Kızı Fatma Özer ise annesinin gözü açıldığında şehrin halini görüp çok ağladığını söylüyor. Artık sürekli depremi konuştuklarını anlatan Fatma Özer “Şimdi sürekli depremi konuşuyoruz. Gözü göreli onu konuşuyoruz. Bizim anlattığımız kadarıyla biliyordu ama şimdi kendi gözüyle gördü. Zaten kimsenin anlatmasına gerek kalmadı” diyor.

Meryem Hakalmaz’ın ameliyatını yapan Op. Dr. Özge Sarıtaş ise yaşlı kadının 4 yıldır görmemesinin nedeninin katarakt olduğunu belirtiyor. Uzun zamandır tedavi görmediği için kataraktın sertleştiğini anlatan Op. Dr. Sarıtaş bu gibi durumlarda hastaların beklememesini öneriyor.

Mars'ta tespit edilen büyük depremin nedeni bilim insanlarını şaşırttıMars’ta tespit edilen büyük depremin nedeni bilim insanlarını şaşırttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.