40 yıllık arkadaşı oğlunu öldürdü

Eskişehir'de konuşmak için gittiği sokakta baba ile oğlun saldırısına uğrayan Suat Akarsu öldürülmüştü. Dün görülen duruşmada Suat'ın babası "Erol, benim 40 yıllık arkadaşım. Oğluma nasıl kıydı bilmiyorum" dedi.

Gündem 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Eskişehir’de yaşayan 24 yaşındaki Suat Akarsu, haziran ayında kavgalı olduğu 54 yaşındaki Erol Aydoğan’ın oturduğu Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’ne gitti. Burada ikili birbirine küfürler ederek kavgaya tutuştu ve iddiaya göre; Erol Aydoğan’ın oğlu 19 yaşındaki Emir Efe Aydoğan da sesleri duydu. Kavgaya karışan Emir Efe Aydoğan burada Suat Akarsu’yu bıçakladı ve yaralı genç hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Gözaltına alınan baba ile oğlu ise ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili iddianame hazırlandı ve Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı baba ve oğlu hakkında, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Mahkemede Aykut Akyol isimli bir kişi tanık olarak dinlendi ve baba ile oğlun ölen Suat’a saldırdığını belirtti. Olaydan birkaç gün önce Suat ile sanık Erol’un oğlu Aytaç arasında şakayla karışık küfürleşme olduğunu anlatan Aykut Akyol, “Aytaç’ın küfürleri Suat’ın zoruna gitmiş. Biz yoldayken Suat, konuyu açtı. Sonrasında Aytaç’ı telefonla aradı. Telefonda karşılıklı küfürleştiler. Suat, ‘Aytaç’ın babasının yanına gidelim, konuşalım ve olayı tatlıya bağlayalım’ dedi. Suat zili çaldı, ben de seslendim ama çıkan olmadı. Tam evin oradan ayrılacakken, sanıklar Erol ve oğlu Emir arkamızdan Suat’a saldırdılar. Ben araya girdim. Sanık Erol ve Suat’ın ellerinde bıçak görmedim. Emir’in elinde bıçak vardı. Bıçakla Suat’a vurdu. Ben araya girerken bana da bıçakla vurdu” dedi.

Tanık ifadelerinin ardından Suat Akarsu’nun babası Erol Akarsu, öfkelenerek tutuklu sanık ErolAydoğan’a hakaret etti. Taraflar arasında tartışma çıkarken, polisin müdahalesiyle iki tarafın yakınları salondan çıkarıldı. Öldürülen Suat’ın babası Erol Akarsu, tutuklu Erol Aydoğan’ın 40 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyerek, “Her şey meydanda. Erol, benim 40 yıllık arkadaşım. Oğluma nasıl kıydı bilmiyorum. Evlerimizin arası 100 metre. Onun oğlu bana bir hatayla gelseydi, ben böyle yapmazdım. Oğlumu kasıtlı şekilde öldürmüşler. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Suat Akarsu’yu ‘Kasten öldürmek’le suçlanan sanık Emir Efe Aydoğan ise mahkemedeki ifadesinde, “Yaşadıklarım kolay değil. O durumda kim olsa, aynı şeyi yapardı. Ben kendimi, babamı ve hanemi korudum. Hane demek namus demek, baba demek de namus demektir. Öldürme kastım yoktu. Tanık Aykut da olayları olduğu gibi anlatmadı. Ben yaralandıktan sonra, kendimi ve babamı korumak için belimdeki bıçağı çıkardım. Bıçağı öldürme ya da yaralama kastıyla savurmadım” dedi.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinin ardından sanık Emir Efe ile babası Erol Aydoğan’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Bu bildiğin cinayet, cezası da müebbetBu bildiğin cinayet, cezası da müebbet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.