45 il için sarı kodlu uyarı verilmişti: Ağaçlar devrildi, hortum çıktı

Meteoroloji 45 il için dün sarı kodlu uyarı verdi ve bugün ülke geneli yağış etkisi altında. Yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul'da ağaçlar devrildi, İzmir'de hortum çıktı.

Gündem 20 Nisan 2024
İstanbul'da fırtına nedeniyle ağaç devrildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, (Sivas hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kars çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; (Bilecik hariç) Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya’nın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde yağışlı hava ile birlikte 2 ila 4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

MGM’nin 20 Nisan Cumartesi hava durumu raporu.

Yağışların; (Bilecik hariç) Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya’nın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda Meteoroloji uyarı yaptı.

İstanbul Maltepe’de etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle boş arazide bulunan dut ağacı, park halindeki otomobil ve servis minibüsünün üzerine devrildi.

Öte yandan Antalya’da ve İstanbul’da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi.

İzmir’de de denizde hortum çıktı.

İzmir’de aralıklarla yağmur sürerken, Foça’nın Yenifoça Mahallesi açıklarında bu sabah hortum oluştu.

Hava sıcaklığının düne göre 2 derece düştüğü Antalya’da, fırtına ve sağanak etkisini sürdürüyor.

 

45 il için sarı kodlu uyarı verilmişti

Öte yandan dün MGM 45 il için sarı kodlu uyarı vermişti. Dün geceden itibaren Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz’de beklenen rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini duyurmuştu.

Fırtına ile meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmişti.

İstanbul trafik yoğunluk haritası.

İstanbul’da yağmur nedeniyle trafik de kilitlendi. Kentte trafik yoğunluğu saat 17.43’te yüzde 65’e çıktı.

Meteoroloji'den 45 il için yoğun yağış uyarısıMeteoroloji’den 45 il için yoğun yağış uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.