Trump dolandırıcılık davasında yeniden hakim karşısında
Sedat Ocakçı, Harmandalı köy kahvesinde ya da eşine ait olan Hira Yazılım isimli şirkette para yatıran kişilere kâr payı ödemesini yaptığını söyledi.
Türkiye, İzmir’de meydana gelen tarihi dolandırıcılık olayıyla sarsıldı. Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı, yüzde 17 kar vaadiyle binlerce kişiden 5,1 milyar lira toplayarak büyük bir servet elde etti. Ancak Ocakçı’nın ani bir şekilde ortadan kaybolması ve şirketin tabelalarının indirilmesi üzerine mağdurlar dolandırıldıklarını fark ederek hemen polise başvurdu. Polisin başlattığı soruşturma kapsamında Ocakçı Holding’e ait şirketlere baskınlar düzenlendi.
Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın yurt dışına kaçma hazırlığı içinde oldukları tespit edildi. Ancak Adana’da saklandıkları evde yakalandılar ve tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Şüphelilerin, satışını yaptıkları token adı verilen dijital varlıkla kripto piyasalarında yatırımcılara kar sağlayacaklarını vaat ettikleri, ayrıca bir drone fabrikası kurarak yine kar sağlayacaklarını söyledikleri öğrenildi.
Dolandırıcılık skandalıyla ilgili daha fazla detay gün yüzüne çıktı. Şüphelilerin 3,100’den fazla kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL topladığı iddia ediliyor. Sedat Ocakçı (34), eşi Seçilay Ocakçı (30) ve Genel Müdür Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan da dahil olmak üzere 27 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan, Sedat Ocakçı’nın kendisini de dolandırdığını ve mağdur olduğunu belirtti.
Olayla ilgili yeni detaylar ise Türkiye’de büyük şaşkınlık yarattı. Yeni Asır’ın haberine göre, Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, ifadelerinde mağdurların nasıl sisteme dahil edildiğini anlattılar.
Mağdurların paralarını Harmandalı’daki bir kahvehanede kâr payı dağıtan Ocakçı’ya valizler ve çantalar içinde getirdikleri ortaya çıktı. Ayrıca Ocakçı’nın paraları eşinin çalıştığı Hira Yazılım isimli şirkette de topladığı belirlendi.
Sedat Ocakçı’nın ifadesine göre; kripto varlıklarını nakde çevirmek için soğuk cüzdanda bulunan 5 milyar TL’yi akrabası Salih Han’a gönderdiğini, ancak Salih’in parayla kaçarak kendisini dolandırdığını iddia etti. Dolayısıyla Ocakçı, asıl mağdurun kendisi olduğunu savundu.
Sedat Ocakçı’nın eşi Seçilay Ocakçı ise ifadesinde suçsuz olduğunu iddia etti. Şirkette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu halde aslında ev hanımı olduğunu, sadece eşini görmek için kısa sürelerle şirkete gittiğini belirtti. Ayrıca eşinin FETÖ’den ihraç edilmesi nedeniyle kendi üzerine şirket açtığını ve yatırım konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını savundu.
Öte yandan Sedat Ocakçı, hakimlik ifadesinde 17 yaşından beri borsa işleriyle uğraştığını, askeriyeden ihraç edilince borsa eğitimi aldığını açıkladı. Mağdurlara paralarını geri vermek ve borsadan çıkmak istediğini söyleyen Ocakçı, soğuk cüzdanı kaçıran Salih Han’ın kimin arkasında olduğunu bilmediğini ve şirketinde FETÖ’den atılan 3 kişinin bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca, “Bu kişiler bana karşı gelen FETÖ’cüler olabilir. Salih’e cüzdanı nakde çevirmesi için verdim. Çalındığını, mesaj attığı zaman fark ettim. Dubai’ye kaçtığını öğrenince, polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Salih hakkında yakalama kararı var. Asıl parası çalınan ve mağdur olan benim” dedi.
Eşinin sosyalleşmesi için şirkette bir oda tahsis ettiğini söyleyen Sedat Ocakçı, “Eşi şirket faaliyetlerine dahil değildir. Evde vakit geçirmemesi ve sosyal olması için ona bir oda tahsis ettim. Oda kapısında ‘Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’ yazıyor olsa da imza yetkisi yoktur. Sosyal medyadaki paylaşımlar sürprizlerimdir” dedi.
Olayların sosyal medyada yayılmasının ardından güven kaybettiğini, mafya benzeri kişilerin hedefi haline gelerek tehdit aldığını belirten ve kaçarken yakalanan Ocakçı, Kıbrıs’a gitme amacının eşini ve kayınvalidesini bırakıp geri dönmek olduğunu ifade etti. Ocakçı, ifadesinde “Ödemeleri yapacaktım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum” diye konuştu.