6 kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan bakkala iyi hal indirimi

Konya'da altı kız çocuğuna farklı zaman dilimlerinde birden fazla kez cinsel saldırıda bulunan bakkala iyi hal indirimi uygulandı. Bakkal Osman Ö. 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bakkal işleten Osman Ö. iddiaya göre geçen yıl şubat ayında alışveriş yapmaya gelen kız çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktı. Çocuklar 9 ile 12 yaş aralığındaydı ve Osman Ö. bu çocukları farklı zamanlarda taciz etmişti. Çocuklar durumu ailelerine anlattı. Bakkala gittiklerinde Osman Ö.’nün kendilerini sıkıştırıp öpmeye çalıştığını, elle tacizde bulunduğunu, kucağına oturtarak sarıldığını anlatan çocukların ifadeleri üzerine aileler Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu.

Şikayetin ardından başlatılan soruşturmada Osman Ö., gözaltına alındı ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Osman Ö. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 48 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede mağdurların Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifadelerinin tutarlı, ciddi ve inandırıcı olduğu belirtildi ve sanığın ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan yargılanması talep edildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve suçlamaları kabul etmeyen Osman Ö. savunmasında ”Suçlamaları reddediyorum, beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti çocuklara yönelik ‘cinsel istismar’ eyleminin farklı zamanlarda ve birden fazla kez gerçekleştiğinin sabit olduğunu belirtti. Eylemlerin sarkıntılık boyutunda kaldığına kanaat getiren heyet cezanın asgari haddinden ayrılmayı gerektirir durum olmadığının anlaşıldığını belirtti. Mahkeme Osman Ö.’ye önce her çocuk için 5’er yıl hapis cezası verdi. Suç her çocuk için birden fazla işlendiği için ceza 6 yıl 3’er aya çıkartıldı. Duruşmadaki tutum ve davranışından dolayı iyi hal indirimi uygulandı ve Osman Ö. toplam 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tacizden kaçarken bindiği takside karşısına savcı çıktıTacizden kaçarken bindiği takside karşısına savcı çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.