ABD’de ölen Adanalı fenomenin teyzesi: Sevgilisi döverek zorla tutuyordu

ABD'deki evinde ölen sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın teyzesi yeğeninin sevgilisi tarafından dövülerek aç bırakıldığını ve dönmesine izin verilmediğini söyledi.

Gündem 25 Nisan 2024

Dönemin moda yarışması konseptli gözde TV programlarından ‘İşte Benim Stilim’ ile ünlenen Adanalı sosyal medya fenomeni 28 yaşındaki Yağmur Taktaş dört gün önce ABD’deki evinde ölü bulundu. Taktaş’ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için yapılan otopsinin ardından getirildiği memleketi Adana’da toprağa verildi.

Ailesi daha önce dövülen ve dalağını kaybeden kızlarının cinayete kurban gitmiş olabileceğini iddia ederek avukatları aracılığıyla Türk asıllı ABD vatandaşı sevgilisi A.C.F.’den şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

‘Uyuşturucuya alıştırıldı’

Taktaş’ın teyzesi K.C. kanında ölüme neden olmayacak kadar uyuşturucu bulunduğu tespit edilen yeğeninin ressam sevgilisi tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını ileri sürdü.

Yeğeninin dövülüp tutulduğu yerde aç bırakıldığını da iddia eden teyze “Hem ABD’de hem Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Bu konunun asla peşini bırakmayacağız” dedi.

A.C.F.’nin yeğenine saplantılı bir aşk beslediğini anlatan teyze şunları söyledi: “Geçen yıl yeğenimi İstanbul’a geldiklerinde dövmüştü. Ağır darbe alan yeğenimin götürüldüğü hastanede dalağı alınmıştı. Bu olayla ilgili açılan dava halen devam ediyor. Ancak yeğenim tehditler sonucu şikayetini geri çekti ama yargılama kamu davası olduğu için sürdü.”

‘Mesajlarda dönmek istediğini, ancak erkek arkadaşının izin vermediğini söylüyordu’

Taktaş’ın sevgilisiyle geçen yıl ağustosta tatil amacıyla ABD’ye gittiğini ancak geri dönmediğini aktaran teyze baskı ve tehdit nedeniyle psikolojisinin her geçen gün kötüye giden yeğenini sevgilisinin bırakmadığını da anlattı: ”Bana gönderdiği mesajlarda sürekli Türkiye’ye dönmek istediğini, ancak erkek arkadaşının buna izin vermediğini, onu sürekli dövüp kötü davrandığını söylüyordu. Son dönemde konsolosluğa başvurmasını söylüyordum ama ‘Teyze yürümeye bile halim yok’ diyordu. Kızımı aç bırakarak işkence yaptığını düşünüyorum. Cep telefonu kullanmasına genellikle izin vermiyordu. Daha önceki tehditlerinden de şikayetçi olmuştuk ama işlem yapılmadı. Hem ABD’de hem Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Bu konunun asla peşini bırakmayacağız. Kesin ölüm nedeniyle ilgili otopsi raporunu bekliyoruz. Yeğenimin en azından mezarında rahat uyumasını istiyorum.”

ABD’deki Adanalı sosyal medya fenomeni evinde ölü bulunduABD’deki Adanalı sosyal medya fenomeni evinde ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.