ABD’nin Hamas yaptırımı uyguladığı Türkiye bağlantılı isim yatırım şirketi yöneticisi çıktı

ABD'nin Hamas'a uyguladığı yeni yaptırımlar arasında, Türkiye bağlantılı dört isim yer aldı. Bu isimler arasındaki Amer Alshava, İstanbul'da bulunan Investrade Portföy adlı yatırım şirketinin yönetim kurulu başkanvekili çıktı.

Gündem 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

ABD Hazine Bakanlığı Hamas’a karşı yeni yaptırımlar açıkladı. “Hamasın gizli bir yatırım portföyünün” yanı sıra İran bağlantılı bir mali kolaylaştırıcı ve Gazze merkezli bir döviz bürosunun hedef alındığı yaptırım listesinde dokuz şahıs ve bir tüzel kişilik bulunuyor. Bakanlığın internet sitesinde açıklanan listeye göre bu kişilerin dördü Türkiye bağlantılı.

Yaptırım listesinde İstanbul merkezli bir yatırım şirketinin yönetim kurulu başkanvekili de bulunuyor.

 

Türkiye’den dört isim

ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı yaptırım listesinde Türkiye bağlantılı Amer Alshava, Velid Muhammed Mustafa, Ahmed Sadu ve Aiman ​​Ahmad isimleri yer aldı.

Bu isimler arasındaki Amer Alshava, İstanbul merkezli Investrade Portföy adlı şirkette yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yapıyor.

Investrade Portföy internet sitesinde Amer Alshava’nın özgeçmişi şöyle özetleniyor:

“Amer Alshava 1964 yılında Filistin’de doğdu. 1986 yılında Ohio Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Bölümünden mezun oldu. İki yıl sonra aynı alandan ve aynı üniversiteden yüksek lisans aldı. Uzmanlığı opto-elektronik materyaller ve cihazlardı. Dr. Alshava 1996 yılında doktorasını tamamladı. Ohio Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimlerinde lazer, fiber optik ve yarı iletkenler konusunda uzmanlaşmıştır. İki yıl boyunca Princeton Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak  ve aynı zamanda Laguardia’daki LaGuardia Havacılık Yüksekokulu’nda yarı zamanlı elektrik mühendisliği eğitmeni olarak çalıştı. 2000 yılında Dr. Alshava ve ailesi Türkiye’ye taşınarak Alcatel Mikroelektronik’te mikroelektronik tasarım direktörü olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında Dr. Alshava STMicroelectronics’in genel müdürü oldu. 2006 yılında Dr. Alshava tamamen farklı bir kariyer planına başladı. Yatırım Yönetimi, Gayrimenkul Geliştirme, Genel Taahhüt ve Dış Ticaret alanlarında tüm operasyon ve görevlerden sorumlu olan genel müdür pozisyonuna atandı. Dr. Alshava  Arapça, Türkçe ve İngilizce bilmektedir.”

Amer Alshava özgeçmişi

Trend GYO’nun kurucusu

Amer Alshava, Türkiye’de Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı adlı bir de şirket kurmuş. Borsada işlem gören bu şirkete ABD, 25 Mayıs 2022’de yaptırım listesine aldı. ABD’nin yaptırım kararının ardından şirket, bir açıklama yaparak Amer Alshava’nın 19 Nisan 2019’da şirketten ayrıldığını duyurdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.