Abdüllatif Şener’in oğlu rehin aldığı anneannesini öldürdü

Ankara Ayrancı'da psikolojik sorunları olduğu söylenen Bedirhan Şener, kendi öz anneannesini önce silahla rehin aldı, olay yerine polislerin gelmesinden sonra ise onu öldürdü. Eski Bakan Abdüllatif Şener, 'Oğlum ne yaptığının farkında değil' dedi.

Gündem 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ankara dün, içinde Türkiye çapında çok tanınan bir siyasetçinin de yer aldığı büyük bir aile trajedisi ile sarsıldı. 1990’lardan beri siyasetin içinde yer alan, önce Refah Partisi’nden, sonra da önde gelen kurucularından biri olduğu Ak Parti’den bakanlık görevleri yapan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, kendi öz anneannesini önce silahla rehin aldı, olay yerine polislerin gelmesi sonrasında da anneannesini öldürdü.

Psikolojik sorunları olduğu söylenen ama bir tedavi görüp görmediği hakkında bilgi alınamayan Bedirhan Şener dün anneannesi Leyla Çetiner’in Ankara’nın Ayrancı semtindeki evine geldi. Yanında silahı da vardı. Tam ne sebeple tartıştıkları bilinmiyor ama bir noktada silahını çekti ve anneannesini rehin aldı. Bunu da büyük olasılıkla ailenin geri kalanına, belki babası Abdüllatif Şener’e de haber verdi.

Şener ailesi. Fotoğrafta oturanlar Elif, Berrin, Abdüllatif ve Beyza Şener. Ayaktakiler Bedirhan ve Şamil Şener.

Abdüllatif Şener oğlunun ne yapmakta olduğunu duyar duymaz olayın yaşanmakta olduğu Ayrancı’daki evin önüne geldi. Bu arada polise de haber verildi. Rehin alma durumu olduğu için Özel Harekat Polisleri ve keskin nişancılar dahil polis tam kadro oradaydı.

Amaç Bedirhan Şener’i konuşarak ikna etmek, anneannesine zarar vermesini engellemekti ama bu yapılamadı. Bedirhan Şener elindeki silahla anneannesi Leyla Çetiner’i vurarak öldürdü, sonra da polise teslim oldu.

Oğlu katil olan, kayınvalidesi de ölen Abdüllatif Şener çok üzgündü. Sözcü gazetesiyle konuştuğunda, ”Psikolojik sorunları olan oğlum karşısındaki kişinin anneannesi olduğunu bile bilmeden ateş etmiş. Çok üzgünüz. Vahim bir olay” dedi. Polisin olay yerindeki çalışması sürüyor.

Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcısı yapılmıştı

Bedirhan Şener’in 14 Mayıs seçimlerinden dört gün önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği iddia edilmişti. Açıktan yapılan atama ile Bedirhan Şener’e devlet memuru olma yolu da açılmıştı.

Bu görevlendirme, CHP’den önceki dönemde Konya milletvekili seçilen Abdüllatif Şener’in aday gösterilmeyip partisi aleyhine konuşmaya başlaması sonrası gelmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.