Acılarına acı eklendi: 3 cenaze havalimanında karıştı

Adana Havalimanı'na getirilen 3 cenaze yanlış kayıt yüzünden karıştı. Muş'a gönderilmesi gereken cenaze Bursa'ya, Bursa'ya gitmesi gereken Erzurum'a, Erzurum'a gelmesi gereken de Muş'a gönderildi.

Gündem 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Acılı yakınlar kendi akrabalarının cenazesini bulmak için çaba sarf etti.

Mersin’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ekrem Benkli’nin cenazesi Erzurum’a götürülecekti. Bu sebeple 2 çocuk babası Benkli’nin tabutu Adana Havalimanı’na getirildi. Ancak Adana Havalimanı’nda Muş ve Bursa’ya gönderilecek 2 cenaze daha vardı ve yapılan barkodlama hatası nedeniyle bu cenazeler karıştı. Muş’a gönderilmesi gereken cenaze Bursa’ya, Bursa’ya gitmesi gereken Erzurum’a, Erzurum’a gelmesi gereken de Muş’a gönderildi.

Erzurum Havalimanı’nda cenazeyi karşılayan Benkli’nin acılı yakınları ise cenazeyi alıp defin edilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne götürdü. Tabutu açan yakınları, karşılarında Ekrem Benkli yerine farklı bir kişiyi görünce şaşkınlık yaşadı. Yetkililerin devreye girmesi ile diğer ailelerle irtibata geçilip cenazelerin doğru adreslere gönderilmesi sağlandı. Muş’a gönderilen Ekrem Benkli’nin cenazesi kara yolu ile Erzurum’a, Erzurum’daki cenaze uçakla Bursa’ya, Bursa’daki de yine uçakla Muş’a gönderildi.

Yoğun telefon trafiğinin ardından cenazelerine kavuştuklarını söyleyen Mehmet Ercan Benkli, tabutu açtıklarında şaşırdıklarını ve hemen olayı araştırıp kendi cenazelerinin Muşta olduğunu öğrendiklerini söyledi. Benkli, “Muş’taki cenaze Bursa’ya gitmiş. Biz deki de Bursa’ya ait bir cenazeymiş. Bundan kim sorumlu hala çözmüş değiliz. Yetkililerle irtibata geçerek hatayı düzelttik ve saatler sonra kavuştuğumuz babamızın cenazesini defnettik” dedi.

24 saatte 2 şüpheli çocuk ölümü: Biri parkta, biri okul bahçesinde bulundu24 saatte 2 şüpheli çocuk ölümü: Biri parkta, biri okul bahçesinde bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.