Adaleti arayan şehir Şanlıurfa: ‘İlham kaynağım Şenyaşar Ailesi’ diyen Çetiner, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 30 gündür nöbette

Karaman'da 45 erkek çocuğunun istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu, geçtiğimiz ay Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. Sultanoğlu'nun çocuklarla alakalı hiçbir alanda olmamasını söyleyen Emine Gizem Çetiner, 30 gündür nöbet tutuyor.

Gündem 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news

Karaman’da 2016 yılında Ensar Vakfı’na ait yurtta 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu’nun, geçtiğimiz ay Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

Sultanoğlu’nun atanmasına ildeki birçok kurumun gösterdiği tepki gün geçtikçe azaldı. Şanlıurfalı Emine Gizem Çetiner ise 30 gündür, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde Sultanoğlu’nun görevden alınamsı için nöbet tutuyor.

10Haber’e konuşan Çetiner, başlattığı nöbetinin ilham kaynağı olarak Emine Şenyaşar’ı gösteriyor. Hatırlanacağı üzere 14 Haziran 2018’de Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar Ailesi’nden üç kişi ölmüştü. Açılan davada, henüz Ak Partili Yıldız’ın ifadesi alınmadı.

Emine Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde, 9 Mart 2021’de nöbet başlattı. 848 gün boyunca “Adalet” yazan pankartıyla Emine Şenyaşar, eşi ve iki çocuğunun ölümüne neden olanların ‘adil’ yargılanmasını istedi. Nöbet, 17 Temmuz 2023’te son buldu.

Çetiner ise Şenyaşar ailesinden bir ay sonra, Şanlıurfa’nın başka bir yerinde direnmeye başladı. Şehrin yeni Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu’nun, cinsel istismardan 508 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan M. Büyüktürk ile fotoğraflarının olduğunu belirten Çetiner, “Bu isim şaibeli, bu insanın eğitimle alakalı bir alanda olmamalı. Sadece Şanlıurfa’da değil hiçbir yerde görev almamalı” diyor.

Kentteki siyasi partilerin ve sivil toplum kurumlarının kendisine yeteri kadar destek olmadığını söyleyen Çetiner, “Tek başına bir şey yapamıyorum tembelliğine son vermek istiyorum” derken her nöbetinde 7-8 polis tarafından izlendiğini belirtiyor.

Kendisine desteğe gelen insanların fotoğraflarının çekildiğini aktaran Çetiner, “Polislere nedenini sorduğumda ‘benim güvenliğim’ için olduğunu söylüyorlar ama bu inandırıcı değil” diyor.

Direnişini, Hazreti İbrahim’e su taşıyan karıncaya benzeten Çetiner, “En azından yönümüz belli olsun” derken Şanlıurfa kamuoyunun desteğini beklediğini vurguluyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.