Adana’da dolandırıcılık operasyonu: 1 milyarlık vurgun

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Adana merkezli gerçekleştirilen operasyonda 146 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Sahte yatırım uygulamalarıyla vatandaşlardan para talep eden dolandırıcıların hesaplarında 1 milyarlık hareket tespit edildi.

Gündem 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı düzenlenen “Sibergöz-23” operasyonlarında 146 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Operasyonda, “Forex yatırım vaadiyle yüksek kazanç” sağlamak bahanesiyle vatandaşları dolandıran bir çete çökertildi. Şüphelilerin, sahte yatırım uygulamalarından gerçek olmayan kazançları gösterip para talep ettikleri ve yaklaşık 1 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Zanlıların, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama” suçlarını işledikleri gerekçesiyle düzenlenen operasyonlarda, 146 şüpheli gözaltına alındı, 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, ⁠35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira ve çok miktarda altın, döviz ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Operasyon kapsamında yaklaşık 300 milyon lira değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmak üzere adli işlem başlatıldı.

Bakan Yerlikaya’dan teşekkür mesajı

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara asla göz açtırmayacağız. Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”

Bir tuhaf evlilik: Sosyal medyadan para kazanma uğruna dolandırıcılık ve şantajBir tuhaf evlilik: Sosyal medyadan para kazanma uğruna dolandırıcılık ve şantaj

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.