Adliyede 53 kişilik rüşvet listesine dair Başsavcılıktan yalanlama

Bir bilirkişinin Bakırköy Adliyesi’nde ‘53 kişilik rüşvet alan hakim ve savcıların listesi’ ihbarında bulunmasıyla ilgili açıklama yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı “İddiaların aslı yok” dedi ve ihbarcıyı suçladı.

Gündem 11 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yargıda rüşvet iddiaları gün geçtikçe yaygınlaşıyor. BirGün’de İsmail Arı’nın Bakırköy Adliyesi’ne dair iddiaları kaleme aldığı haberine dair dün resmi bir açıklama geldi. Haberde rüşvet aldığı için tutuklanan bir bilirkişinin 52 gün sonra serbest kaldığı ve çıkarıldığı mahkemede “80 bin TL rüşvet verip serbest kaldım. Rüşvet aldınız… İşte rüşvet alan hakim ve savcılar” diyerek 53 kişilik rüşvet listesi verdiği yazıyordu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Bakırköy Adliyesi’ndeki rüşvet iddialarına ilişkin haberle ilgili olarak “Söz konusu haber içeriğinde yer alan bilgi ve iddiaların adı geçen kişiden alınan tek  taraflı, mesnetsiz gerçeğe aykırı iddialara dayandığı ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır” açıklamasında bulundu.

Daha önceki suçlamaları işaret edildi

Başsavcılık iddia sahibi bilirkişiye dair şu açıklamayı yaptı:

“Bilirkişi M. Doğan’ın yıllar önce sahte bilirkişi raporları düzenlediği gerekçesi ile Bilirkişilik Kurulu Bölge Başkanlığınca resmi bilirkişiler listesinden çıkarıldığı, bu işlemi yapanlar da dahil olmak üzere hakkında işlem yapan Bakırköy adliyesi ve diğer adliyelerde, Bölge Adliye Mahkemesinde görev yapan tüm hakim ve savcıları, rüşvetçi ve FETÖ’cü olmakla suçlayıp birden fazla ihbar ve şikayet dilekçesi verdiği bilinmekte olup halen Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde rüşvet almak suçundan yargılanması devam etmektedir.

Söz konusu haber içeriğinde yer alan bilgi ve iddiaların adı geçen kişiden alınan tek taraflı, mesnetsiz, gerçeğe aykırı iddialara dayandığı ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.”

'Yargıda rüşvet' iddiaları sonrası açığa alınan hakim konuştu: Hemşehri baskısı yapıldı‘Yargıda rüşvet’ iddiaları sonrası açığa alınan hakim konuştu: Hemşehri baskısı yapıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.