Adnan Oktar örgütü iddianamesinde ‘yargı mensuplarına şantaj planının’ detayları ortaya çıktı

Adnan Oktar Cemaati için hazırlanan iddianamede liderleri Adnan Oktar'ın da bulunduğu örgüt üyeleri için 15 yıldan 43 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede örgütün yargı üyelerine şantaj yapabilmek için verileri ele geçirdirdikleri belirtildi.

Gündem 18 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sabah’ın aktardığına göre örgütün 1 numaralı hedefi, örgüt lideri Adnan Oktar’ın da arasında bulunduğu sanıkların yargılayan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Galip Perk’ti. Hazırlanan iddianameye göre örgütün iç yüzüne ilişkin ‘bilgi sahibi’ sıfatıyla ifadesine başvurulan Fatih K., hali hazırda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyesi olan Perk’in kişisel bilgilerinin, gayri hukuki yollarla örgüt tarafından edinilmeye çalışıldığını aktardı.

Güncel maaşı ve kişisel bilgilerine ulaşmışlar

İfadesinde Eda Babuna’nın, Perk’in mal varlığını ve bir takım kişisel bilgilerini araştırttığını söyleyerek kendisine bir ekran resmi gönderdiğini aktaran Fatih K., “Bu ekran resminde Galip Bey’in güncel maaş durumu, üzerine kayıtlı gayrimenkullerin edinim tarihleri ve detaylı bilgileri ve üzerine kayıtlı bulunan araçların edinim tarihleri, başkaca bir takım kişisel bilgileri bulunmaktaydı” diye konuştu. Bu ekran resminde ayrıca Perk’in geçtiğimiz yıllarda aldığı bir gayrimenkule ilişkin bilgiler olduğunu, bu bilgileri aleyhte kullanmak için örgütün istiflediğini de ifadesine ekledi.

Kriptolu Wickr uygulamasıyla gönderdi

Sabah’ın haberine göre Eda Babuna’nın söz konusu bilgi ve belgeleri kendi kendini yok eden, yazı, resim ve video içerikli kriptolu mesaj gönderilmesini sağlayan ‘Wickr’ isimli uygulama üzerinden gönderdiği de tespit edildi. Bu uygulamada, mesajın göndericisi ve alıcısı kişi ya da cihaz dışında kimse, içeriğini görüntüleyemiyor. Bütün kontrolü kullanıcıya veren uygulama, kullanıcılara anonim kalma hakkı veriyor ve kişisel bilgilerini toplamıyor. Mesaj göndericisi ve alıcısı arasında IP proxy’leniyor. Kullanıcıya ait lokasyon gibi metaveriler de silindiği biliniyor. Gönderilen mesajların ömrü saniyelerden 6 güne kadar uzatılabiliyor.

Teknik ve fiziki takip için 1 milyon lira

İfadesinde, Eda Babuna’ın bu bilgilere kim vasıtasıyla ve nasıl ulaştığına dair bilgi vermediğini aktaran Fatih K., soruşturmada görev alan polis müdürleri ve polis memurlarının da örgütün hedefinde olduğu kişiler arasında yer aldığını dile getirdi. Fatih K., Babuna’nın bu araştırmaları yaptırdığı kişilere örgütün içyüzünün anlaşılmasında önemli katkı sağlayan Özkan Mamati ve Uğur Şahin’in günlük rutinlerinin izlenmesi, fotoğraflanmaları için 1 milyon lira civarında para teklif ettiğini bildiğini de aktardı.

Adnan Oktar davasına bakan yargı mensupları yargılanacak: Hâlâ görev başındalarAdnan Oktar davasına bakan yargı mensupları yargılanacak: Hâlâ görev başındalar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.