Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tepki toplayan Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin oğlu ve Savunma Kuvvetleri Komutanı Muhoozi Keinerugaba Türk şirketi Yapı Merkezi'nin kazandığı 3,2 milyar dolarlık demiryolu ihalesini iptal etti.
Geçen aylarda sosyal medya hesabından yaptığı Türkiye karşıtı açıklamalarla tepki toplayan Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin oğlu Muhoozi Keinerugaba, Türkiye’nin alacağı projeleri iptal ettirmek için babasıyla görüşme gerçekleştireceğini duyurmuştu.
Türkiye’yi İsrail’e yönelik açıklamaları nedeniyle suçlayan, Türkiye’den 1 milyar dolar tazminat talep eden ve Türkiye’deki en güzel kadını kendisine eş olarak seçmek gibi tuhaf açıklamaları olan Keinerugaba Türk şirketi Yapı Merkezi’nin kazandığı ve Uganda’nın en büyük projesi olan 3,2 milyar dolar değerindeki STG demiryolu hattı ihalesini iptal ettirmek için de babasıyla görüşeceğini duyurmuştu.
Uganda’nın Savunma Kuvvetleri Komutanı da olan Muhoozi Keinerugaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda girişimleri sonucunda Türk şirketine verilen ihalenin iptal edildiğini açıkladı.
Keinerugaba demiryolu projesiyle çok sayıda Çin merkezli şirketin ilgilendiğini ve Türklere ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.
Skandal açıklamalarıyla Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da da hedef haline gelen Keinerugaba İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye de evlenme teklifi etmiş ve ‘başlık parası’ olarak 100 inek verebileceğini duyurmuştu.