Ailesini katledip intihar eden polis MHP’li Kılavuz’un arkadaşı çıktı: Bilgisayarı da yanmıştı

Geçen ay ailesini katledip intihar eden özel harekatçı Veysel Öztürk'ün Sinan Ateş cinayetinde ismi gündemden düşmeyen MHP'li Olcay Kılavuz'un arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Öztürk'ün bilgisayarı yanmış halde bulunmuştu.

Gündem 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Özel harekat polisi Veysel Öztürk, geçici görevlendirmeyle gittiği deprem bölgesinden 14 Mayısta izinli olarak geldiği Ankara’daki evinde eşi Hasret Öztürk ile çocukları 13 yaşındaki Mustafa ve 15 yaşındaki Nisa Nur’u öldürdükten sonra intihar etmişti. Aile katliamının ardından Veysel Öztürk’e ait olduğu düşünülen intihar notunda yaşadığı ekonomik sorunları yazdığı belirtilmişti. Öztürk’ün dizüstü bilgisayarı da yanmış halde bulunmuştu.

Öztürk’ün geçen yıl temmuzda Özel Harekat Daire Başkanlığı’ndan Hatay Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne tayin edildiği, Mart 2024’te de Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Silah Patlayıcılar Büro Amirliği’ne atandığı öğrenilmişti.

Cinayet sonrası Öztürk çiftinin yan apartmanda oturan komşusu Gülşen Akdemir “Eşiyle boşanma aşamasında olduğunu duyduk. Silahına susturucu takmış. Kendilerini tanırdık. Burada 10 senedir komşumuzdu. Daha önce hiç kavgalarını görmemiştik” demişti.

Sözcü’den Hazar Dost’un haberine göre Öztürk, Sinan Ateş cinayetinde kilit isimlerden olduğunu söylenen eski MHP’li vekil Olcay Kılavuz’un çok yakın arkadaşıydı. Sosyal medyada da Öztürk’ün Kılavuz’la birçok fotoğrafı var.

Gazeteye konuşan emniyet kaynakları Öztürk’ün Hatay’da görevlendirilmesinde Sinan Ateş cinayeti sonrası özel harekatta Kılavuz’a yakın isimleri dağıtmak istemenin rolü olduğunu söyledi.

Cinayetle ilgili ismi gündemden düşmüyor

MHP’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde sokak ortasında öldürülmesi, MHP içinde dalgalanma yaratmaya devam ediyor. Cinayet soruşturmasında şüpheli olarak adı geçen isimlerden, cinayet işlendiği sırada MHP’nin Mersin milletvekili olarak görev yapan ama son seçimde aday listesine alınmayan Olcay Kılavuz gündemden düşmüyor.

Sinan Ateş’in eşi ve dostları cinayette Olcay Kılavuz’un rolü olduğunu iddia ediyor. Halk TV’ye konuşup bu iddiaları bir sene sonra reddeden Kılavuz MHP’deki görevinden alınmıştı.

Sinan Ateş ‘Kılavuz ve Yıldırım benim için kiralık katil arıyor’ demişSinan Ateş ‘Kılavuz ve Yıldırım benim için kiralık katil arıyor’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.