AK Partili başkanın ‘FETÖ’cü müsünüz?’ sözlerine polislerden tepki: Hadsizlik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize mitinginde polisle tartışan “FETÖ müsünüz? Ajan mısınız?” diyen AK Parti İl başkanı Hikmet Ayar’a polislerden tepki geldi. Polis AK Parti il başkanını “hadsizlik”le eleştirdi, polislerin sahipsiz olduğundan yakındı.

Gündem 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Rize’de yaptığı miting öncesinde AK Partili yöneticilerin polisin güvenlik amacıyla oluşturduğu giriş noktaları yerine bariyerlerin bulunduğu alandan girmesine izin vermeyince Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışma bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yanında bulunan partililerle görevli polis memurlarının yanına giden AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar bariyerlerin bulunduğu alandan dışarıdakilerin içeri alınmasını istedi. Polis güvenlik gerekçesiyle o alandan kimsenin alınmadığını söylemesi üzerine Hikmet Ayar polislere “Haddini bileceksin be, aslanlık yapmayın. Arkadaşım ben il başkanıyım. Ben bu mitingin sahibiyim, beni geçireceksin” dedi.

İl başkanı Ayar’ın ısrarı üzerine polis memurları “Bunların olmadığı yerden gitmeniz lazım, biz atlamayın zıplamayın diye görevliyiz” dedi. Memurun sözlerine karşılık olarak Ayar “Hayret bir şey ya, siz ajan mısınız? FETÖ müsünüz? Nesiniz ya terbiyesizlik etmeyin” diyerek olay yerinden ayrıldı.

‘Bu hadsizliği polise reva görenler vicdanlarda yargılanacak’

AK Partili başkanın sözlerine Emniyet Teşkilatı Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nden tepki geldi. Açıklamanın altında 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Emniyet Sendikası Genel Başkanı İsmail Okumuş ve Şehit Aileleri ve Korumaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu Genel Başkanı Caner Dalkalı’nın imzası var.

“Bu çirkin sözleri kınıyor ve sahibine iade ediyoruz” denen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Her önüne gelenin görevini yapmak isteyen polisimize hakaret etmeye kalkması, hatta FETÖCÜ dahi diyebilecek cesareti kendinde görmesi emniyet mensuplarının ne kadar sahipsiz olduğunun ve arkalarında durabilecek hiçbir mekanizmanın bulunmadığının apaçık yansımasıdır. Hafta sonu, bayram, tatil bilmeden, beş kuruş almadan, saatlerce yağmur altında bekleyen polisin gün sonunda aldığı ödül “FETÖCÜLÜKLE, AJANLIKLA” itham edilmek olmuştur. Bu hadsizliği polise reva görevlerin hem Emniyet Mensuplarının hem de Türk Milletinin vicdanında yargılanacağına inanıyoruz.”

İstifa eden polisi döven Avcılar Emniyet Müdürü soruşturulmayacakİstifa eden polisi döven Avcılar Emniyet Müdürü soruşturulmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.