Ak Parti’nin Diyarbakır il başkanı Mehmet Raşit Ocak oldu

Ak Parti Genel Merkezi, yaklaşık üç aydır başkansız olan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığına halihazırda vekaleten görevi yürüten Mehmet Raşit Ocak'ı atadı.

Gündem 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere kısa süre kala partilerdeki değişim rüzgarı sürüyor. Ak Parti’de 4.Olağanüstü Büyük Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 3 ay önce Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın görevden alınmıştı. Aydın’ın yerine atanan yeni isim Mehmet Raşit Ocak oldu.

Amida Haber’in aktardığına göre, Ak Parti Genel Merkezi 3 aydır boş olan Diyarbakır İl Başkanlığı için Raşit Ocak, Mehmet Bozkuş, Şeyhmus Akbaş ve Abdülkadir Akboz’u Ankara’ya çağırdı. Burada yapılan mülakatın ardından son kararı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan’ın onayıyla İl Başkanlığına Ocak’ın atandığı öğrenildi.

Avukat olan Mehmet Raşit Ocak, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı, İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Şerif Aydın görevden alındıktan sonra Ak Parti Diyarbakır İl Başkan Vekili olarak atanmıştı.

Diyarbakır'ın bir köyü 10 yılda büyüdü, şimdi dört ilden daha kalabalık: Nüfusu 200 binDiyarbakır’ın bir köyü 10 yılda büyüdü, şimdi dört ilden daha kalabalık: Nüfusu 200 bin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.