Akit gazetesi ‘söndürmedi’ deyip Bakan’a şikayet etti: İBB ‘yangının sebebi kiracıları’ yanıtını verdi  

Akit Medya Grubu'nun yer aldığı 3 bloklu 9 katlı iş merkezinde 27 Nisan günü yangın çıktı. Akit, bir fotoğraf karesi üzerinden yangına İstanbul İtfaiyesi’nin müdahale etmediğini öne sürüp Bakan’a şikayet etti. İBB ise yangına Akit’in izin verdiği ruhsatsız kiracısının neden olduğunu açıkladı.

Gündem 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul, Küçükçekmece’de, 27 Nisan 2023 Perşembe günü Akit Medya Grubu’nun da yer aldığı 3 bloklu iş merkezinin alt katındaki halı imalathanesinde yangın çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul İtfaiyesi yüzlerce araç ve 609 personel ile yagına müdahale etti. Yangın, 46 saat sonra kontrol altına alınırken, yaklaşık 60 saat sonra söndürüldü.

Akit gazetesi, yangının çıktığı gün, yani 27 Nisan 2023 Perşembe günü “İBB itfaiyesi Akit’teki yangını seyrediyor!” başlıklı bir haber yayınladı.

Akit, yangınla mücadele eden İBB’yi ve itfaiyeyi hedef alırken bir yandan da İstanbul İtfaiyesi’ni denetiminde olduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na şikayet etti. Bakanlık ise İBB’ye müfettiş yolladı.

Akit gazetesi son olarak “Bu ne Ekrem! Camları mı sulatıyorsun, yangını mı söndürüyorsun?” başlıklı bir haber yayınladı.

İstanbul ve İzmir'de iki büyük yangın: Biri Akit biri Folkartİstanbul ve İzmir’de iki büyük yangın: Biri Akit biri Folkart

İBB: Mühürlü kiracınıza göz yumdunuz

İstanbul İtfaiyesi’nden sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Akit gazetesine yanıt verdi.

Murat Yazıcı, Akit’in mühürlü olan kiracısının çalışmasına göz yumduğunu ve yangına neden olduğunu belirtip şu açıklamayı yaptı:

“Biz söndürdüğümüz yangının hesabını veririz de; siz itfaiye raporu olumsuz, ruhsatsız ve mühürlü bir kiracınızın çalışmasına göz yummanın hesabını verebilir misiniz! Ülkenin en seçkin itfaiye teşkilatının fedakar personelini, yangınla ilgili tek deneyimi ‘seyretmek’ olan, haddini bilme konusunda eksikleri olduğunu gördüğüm kendini bilmezlere yedirmem.

İstanbul İtfaiyesi sadece İstanbul’da değil, yurdun her yerinde yangında, selde, depremde kendisini ispat etmiştir. Mezkur yangında da üzerine düşeni fedakarca yerine getirmiş, yüzlerce araç ve 609 personeli ile müdahale ederek yangını söndürmüştür. Siz asıl şuna cevap verin: İtfaiye raporu olumsuz olan, dolayısı ile ruhsatı olmayan, bu sebeple mühürlenen kiracınız neden faaliyetteydi? Bu durumu şikayet eden çevre esnaf üzerinde kim baskı kurdu? Olumsuz itfaiye raporunu kamuoyunun dikkatine arz ediyorum. Şimdi, tüm yasaları çiğneyip uygunsuz koşullarda çalışarak yangına yol açan işyerine  2 satır yazmayıp, İtfaiyeye laf etmeye çalışsan da, ilgili Bakana şikayet edip jet hızıyla müfettiş göndertmiş olsan da 309 yıllık çınardan yaprak dahi kopartamayacağınızı bilin!”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.