Akkuyu inşaatı: Atanmayan bir öğretmen daha yüksekten düşüp öldü

Atanmayan öğretmen Akkuyu Santrali'nde çalışırken yüksekten düştü. Beyin kanaması geçiren 24 yaşındaki genç yaşam mücadelesini kaybetti.

Gündem 20 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Atanmayan öğretmenler işsizlik yüzünden inşaatlarda çalışıyor, garsonluk yapıyor ya da geçici işlere yöneliyor. Yıllarca okuyan ama mezun olduktan sonra geçimini sağlayamayan öğretmenler bilmedikleri bu işleri yaptıklarında ise iş kazasına kurban oluyor.

Atanamayan İngilizce öğretmeni 26 yaşındaki İlyas Bul da hayatını idame ettirebilmek için Mersin Gülnar Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışıyordu. Ancak çalışırken yüksekten düşen İlyas Bul beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan genç öğretmen dört gün boyunca hayata tutunmaya çalıştı ama dün yaşamını yitirdi.

İki yıl önce atanamayan öğretmen 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun da çareyi inşaatta çalışmakta bulmuş. ancak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Altun’un sosyal medya paylaşımları tüm Türkiye’nin yüreğini yakmıştı. Çünkü Altun ölmeden bir ay önce “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)” diyerek inşaatta çalıştığı fotoğrafını paylaşmıştı.

Atanamayan öğretmenin intiharı sosyal medyada gündem olduAtanamayan öğretmenin intiharı sosyal medyada gündem oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.