Aksaray’da sel, yolu yardı; otomobildeki aile mahsur kaldı

Aksaray’da sağanak yağışın neden olduğu sel sonucu yol yarıldı. Yolda 20 metre sürüklenen bir aracın içindeki aile, güçlükle kurtarıldı. Diğer araçlarda mahsur kalan 13 kişi de sele kapılmaktan son anda kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Dün Kuzey Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok yerinde hakim olan sağanak yağış, birçok ilde korku dolu anlar yaşattı. Bunlardan en beterlerinden biri ise Aksaray’da bir yolda yaşananlardı.

Yarılan yolda sel nedeniyle sürüklenmekten son anda kurtarılan insanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Aksaray’da sağanağın neden olduğu sel sonucu yol yarıldı. Yarılan yolda sele kapılıp yaklaşık 20 metre sürüklenen otomobilde mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Son anda sele kapılmaktan kurtulan diğer araçlarda bulunan 13 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

‘İyi ki araçtan inmişiz. Yoksa…’

Kentte, akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan sağanağın ardından oluşan sel suları nedeniyle Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde yol yarıldı. Yarılan yolda sele kapılan 1 otomobil yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra durabildi. O sırada yoldan geçen diğer araçlar ise son anda sele kapılmaktan kurtuldu. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yol ulaşıma kapatılırken sele kapılmaktan son anda kurtulan araçlarda bulunan 13 kişi ambulanslarla tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yarılan yolda sele kapılıp sürüklenen araçta mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalar gece geç saatlerde hala sürdürülüyordu.

Sele kapılmaktan kurtulan Yasin İn, ”Eşim ve çocuklarımla birlikte aracımızla giderken, aniden yağmur yağmaya başladı. Tam akaryakıt istasyonun yakınında denk geldiği için durdum. Eşim ve çocuklarımla indim. Kısa bir süre aracı sel aldı götürdü. İyi ki araçtan indik. Yoksa bizi de araçla birlikte götürürdü” dedi.

Samsun’da bugün için ‘kırmızı alarm’

Meteoroloji, bugün Samsun ve çevrelerinde kuvvetli yağış ve sel beklentisi nedeniyle vatandaşları uyardı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, Terme ve Salıpazarı başta olmak üzere Samsun’un doğu kesimlerinde yağışların yer yer metrekareye 75 kilogramı geçtiği bildirildi.

Vatandaşların sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyarıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre devam etmekte olan yağışların Samsun çevrelerinde bugün sabah saatlerine kadar yer yer aşırı metrekareye 100 kilogram olacağı beklenmektedir. Pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kuvvetli-aşırı yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Meteoroloji uyarmıştı: Uşak'ta su baskınlarıMeteoroloji uyarmıştı: Uşak’ta su baskınları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.