Aldatma cinayetinin iddianamesi tamamlandı: Ayakkabısını giymeden kaçmış

Bursa'da kendisini aldatan sevgilisini öldüren kadının iddianamesi tamamlandı. İddianamede kadının kendisini korumak için sevgilisini bıçakladığı anlatıldı.

Gündem 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kazakistan uyruklu Irına Franzen 2019 yılında Türkiye’ye geldi ve Bursa’da alkollü restoranda garson olarak çalışmaya başladı. Bu sırada çalıştığı işletmenin sahibi olan Turan Döner ile sevgili olan Irına Franzen, Turan Döner’in kendisine kiraladığı evde birlikte kalmaya başladı. 8 Ağustos’ta ise Kazakistan’daki ailesinin yanına tatil için giden Irına Franzen, bir süre sonra Bursa’ya döndü. Ancak geldiğinde aldatıldığını öğrendi.

Turan Döner’in telefonuna bakan Irına Franzen, sevgilisinin konuşmalarını gördü. Konuştuğu kişi ise en yakın arkadaşıydı. Bunun üzerine çift arasında kavga çıktı ve Turan Döner, Irına Franzen’i dövdü. Irına Franzen de mutfak tezgahından aldığı bıçağı sevgilisinin kalbine sapladı. Turan Döner, yere yığılırken Irına Franzen de ayakkabılarını bile giymeden çığlık çığla dışarı koştu, yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler Turan Döner’in öldüğünü saptadı ve Irına Franzen de gözaltına alındı. Turan Döner defnedilirken Irına Franzen de cezaevine gönderildi.

Savcılık soruşturmasının ardından Irına Franzen hakkında ‘kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. İddianamede, sanık Franzen’in ifadesi doğrultusunda, cinayeti öldürülme korkusu nedeniyle işlediğine dikkat çekildi. Franzen’in, “Turan ile sevgiliydik. Kazakistan’a ailemin yanına tatile gitmiştim. Bir süre sonra tekrar Türkiye’ye döndüm. Bir gece Turan’dan şüphelenip, telefonunu karıştırdım ve Turan’ın en yakın arkadaşım ile beni aldattığını gördüm” şeklindeki ifadesine de yer verildi.

Irına Franzen, ifadesinde cinayeti işledikten sonra polise teslim olduğunu, tüm bunları kendisini korumak için yaptığını belirterek, “Turan, kendisinin cep telefonunu karıştırdığımı öğrenince çılgına döndü. O anda çok korktum. Turan, kendisinin telefonunu kurcaladığım için sinirlenip kafama vurmaya başlayınca, kendimi savunmak için mutfaktan bıçağı alıp salladım. Öldürme kastım yoktu” dedi. Irına Franzen’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Cinayetten müebbet cezası alıp aranıyordu: Uyuşturucuyla yakalandıCinayetten müebbet cezası alıp aranıyordu: Uyuşturucuyla yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.