Almanya’ya vize başvurusu reddedilen Volkan Konak’tan sığınmacı isyanı

Şarkıcı Volkan Konak, Almanya’ya yaptığı vize başvurusunun ikinci kez reddedildiğini belirterek “Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa'ya bile vize alamıyoruz” dedi.

Gündem 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Ünlü şarkıcı Volkan Konak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya’ya yaptığı vize başvurusunun iki kez reddedildiğini duyurdu.

Konak, vize başvurusunun  reddedilmesi nedeniyle konserlerini de gerçekleştiremediğini ifade ederek Türkiye’nin en çok tartışılan ‘yabancı’ konusuna ilişkin “Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa’ya bile vize alamıyoruz” dedi.

Konak, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Sevgili dostlar; Dünyanın her yerinde konser veren bizler, Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa’ya bile vize alamıyoruz ve Almanya’dan iki kez vize için ret aldık, dolayısıyla mayıs ayı Almanya konserimizi iptal ettik. Dinleyicilerimizden özür diliyoruz. Ne diyeyim yazıklar olsun.”

'Schengen vize başvuruları durdu' iddiasına Almanya Büyükelçiliği'nden yanıt‘Schengen vize başvuruları durdu’ iddiasına Almanya Büyükelçiliği’nden yanıt

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.