Altay tankı, 23 Nisan’da TSK’ya teslim ediliyor

Seri üretim aşamasına gelen Altay tankından ilk ikisi 23 Nisan'da testler için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ediliyor. 

Gündem 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Almanya menşeili motorda ambargoya takılan Altay tankına Nisan-Aralık 2022 döneminde Güney Kore menşeili güç grubu entegre edildi ve sürüş testleri tamamlandı.

23 Nisan 2023’te TSK’ya teslim edilecek 2 adet Altay tankının testlerinin 2024’te tamamlanması öngörülüyor.

Sputnik Türkiye’den Turan Salcı’nın haberine göre, 2025 yılında Kore güç grubuyla Altay tankının seri üretimine başlanacak ve tank TSK’ya teslim edilecek.

Türkiye'nin ilk 'uçak gemisi' Anadolu, Donanma'ya teslim edildiTürkiye’nin ilk ‘uçak gemisi’ Anadolu, Donanma’ya teslim edildi

Delinemez zırh

Tankların en büyük tehdidi olan zırh delici roketler, Altay’a işleyemeyecek. Özellikle Aselsan tarafından geliştirilen ve farklı bir teknoloji ile üretilen bir tank zırhıyla donatılacak olan Altay, sahada düşmanın korkulu rüyası olacak.

Bu zamana kadar hiç denenmemiş ve gizli tutulan bir zırhla kaplanan Altay, sağlamlık ve güvenlikte rakiplerini geride bırakıyor.

Kuvvetli top

Altay’ın kuvvetli zırhının içerisinde bir o kadar kuvvetli top bulunuyor. 120 mm ve 55 kalibre boyuttaki topla donatılacak olan Altay, ana silah olarak oldukça kuvvetli bir topa sahip olacak. Vurucu güç kabiliyeti açısından da oldukça büyük bir kapasiteye sahip olacak olan Altay en az 8 kilometre öteden hedefi tam isabet vurabilecek.

Aselsan ve Roketsan’ın üzerinde çalıştığı yeni teknolojiler ile Altay’ın menzilinin daha da artırılması planlanıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.