Altı yaşındaki Ahmet yaya geçidinde TIR’ın altında kaldı

Aksaray'da yaya geçidinde yolun karşısına geçen altı yaşındaki Ahmet Harundağ TIR'ın çarpmasıyla ağır yaralandı. O anlar çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Gündem 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ahmet Harundağ

Aksaray’da altı ve 10 yaşındaki iki çocuk olması gerektiği gibi yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçiyordu. Ancak yaşı 50’nin üstünde bir TIR şoförü yapması gerekeni yapmadı, yaya geçidinde frene basmadı. Bir çocuk TIR’ın altında kaldı, diğeriyse birkaç adımla kurtuldu.

Kaza dün saat 13.00 saralarında Ortaköy ilçesi İhsan Özmen Bulvarı’nda meydana geldi. Altı yaşındaki Ahmet Harundağ 10 yaşındaki ağabeyi Hasan Harundağ ile yaya geçidinden karşıya geçerken yolun ortasında koşmaya başladı. 53 yaşındaki Mehmet Ünal yönetimindeki 19 UD 825 plakalı TIR da Ahmet Harundağ’a çarptı. Ağabeyi Hasan Harundağ geriye birkaç adım atarak kurtuldu.

Düğünde TIR lastiği takma akımı başladı: Bu kez GaziantepDüğünde TIR lastiği takma akımı başladı: Bu kez Gaziantep

Kaza yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Çevredekilerin müdahalesiyle TIR’ın altından kurtarılan ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet’in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. TIR’ın şoförü Mehmet Ünal gözaltına alındı.

Ahmet’in TIR’ın altında kalma anı çevredeki iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde yayalar geçitten karşıya geçerken bir aracın durup yayaların onların geçmesini beklediği, Ahmet’in de ağabeyiyle birlikte duran aracın bulunduğu tarafından geçmek isterken karşı şeritteki TIR’ın geçitte durmayıp çocuğa çarptığı anlar yer alıyor.

TIR yolcu minibüsünü biçti: Dokuz ölü, 10 yaralıTIR yolcu minibüsünü biçti: Dokuz ölü, 10 yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.