Altındağ’da Suriyeli sürücünün çarptığı kadın öldü, kepenkler indi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Emirhan Yalçın iki yıl önce Suriyeli iki kişi tarafından öldürülmüş ardından mahallede ortaklık karışmıştı. Aynı mahallede dün Suriyeli bir sürücü Besime Güngör’e çarparak ölümüne sebep oldu. Olayın ardından Suriyeliler gerginlik olmaması için dükkanlarını kapattı.

Gündem 13 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İki yıl önce bugünlerde Ankara’nın Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi neredeyse herkesin gündemindeydi. 10 Ağustos 2021’de Suriyeli bir grup ile iki Türk genci arasında tartışma çıkmış, Suriyeli gruptan birileri gençleri bıçaklamıştı. Olay sonucunda gençlerden biri hayatını kaybetti. Bu olayın ardından mahalleli sokaklara döküldü, Suriyelilerin ev ve dükkanlarına saldırdı. Olaylar 2 gün aralıksız devam etti. Yargılama sonunda Emirhan Yalçın’ı öldüren Yahya Al Abdo ağırlaştırılmış müebbet, yanındaki A.M.A ise 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı.

Ev sahibi-kiracı kavgasına bu kez Suriyeliler de karıştıEv sahibi-kiracı kavgasına bu kez Suriyeliler de karıştı

Aynı mahallede önceki gün meydana gelen kazada, plakası ve ismi açıklanmayan Suriye uyruklu sürücünün kullandığı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Besime Güngör’e çarptı. Yolda ablasına müdahale etmeye çalışan Merve Yılmaz’a da başka otomobil çarptı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlıkçılar, Besime Güngör’ün olay yerinde hayatını kaybettiği belirledi. Durumu ağır olan Merve Yılmaz da ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Yabancı uyruklu sürücü ile diğer aracın sürücüsü, polis tarafından gözaltına alındı. Besime Güngör’ün cenazesi Haymana ilçesinde toprağa verildi.

Mahalledeki Suriyeli esnaf gerginlik olmaması için kepenk indirdi.

Kazayı yapan Suriyeli olunca kepenkler kapandı

Akşam saatlerinde meydana gelen kazanın ardından, bölgedeki yabancı uyrukluların işlettiği ve çalıştığı dükkanlar, iki yıl önceki olayların benzerinin yaşanmaması için sabah açılmadı. Bölge esnafından Ayhan Öztürk, Bostancık Caddesi’nde sürekli kazaların olduğunu fakat önlem alınmadığını söyleyerek, “2-3 yıl içerisinde bu yolda en az 100 kaza olmuştur. Yukarıdan gelen sürücü, lambalardan çıkıp hızını alıp bir kapatıyor ardından keskin viraj var, onu alamayıp takla atıyor. Bu yola önlem alınması için sürekli talepte bulunuyoruz. Sürücü ilerideki ışıklardan çıkıp hızıyla kadına çarpıyor. Duyduğuma göre, süratli olduğundan kadınları aşağı kadar sürükleyerek götürmüş. Olaydan sonra bu çarpan sürücünün Suriyeli, yabancı uyruklu olduğu duyuldu. Bu bölge Suriyeli bölgesi oldu. Bunların aralarında milliyetçilik duyguları var. Bir şey olduğunda birbirlerine haber veriyorlar. Şimdi bu kazadan sonra da ‘sıkıntı yaşamayalım’ diye dükkanları açmadılar. Burada daha önce de Suriyelilerle çıkan kavgada genç arkadaşımız ölmüştü. Sonra vatandaşlar dükkanlarını dağıttılar. İşte bu tarz olayların yaşanmaması için önlem alıyorlar” dedi.

Dilovası’ndaki gerginliğin fitili üç ay önce yakılmışDilovası’ndaki gerginliğin fitili üç ay önce yakılmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.