Doktor ayakları karıştırdı, yanlış bacağından ameliyat oldu

İstanbul'da ameliyat olan Murat Oktar, narkozun etkisi geçince operasyonun sağlam ayağına yapıldığını öğrendi. İddiaya göre doktorun da kabul ettiği bu hata için suç duyurusunda bulundu.

Gündem 6 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’da yaşayan Murat Oktar, geçen sene eylül ayında ameliyat oldu. Sol ayağında rahatsızlık olduğunu belirten Oktar’ın ayağını iddiaya göre sabah saatlerinde doktor işaretledi. Ameliyata girdiğinde kendisine tekrar sorulduğunu belirten Oktar, “Önce lokal anestezi yapılacaktı. Daha sonra tam anestezi yapmaya karar verdiler. Ben de tamam dedim. Ameliyat sonrası ben odaya geldiğimde narkozun etkisiyle acaba yanlış mı düşünüyorum? Sağ ayağımda çok şiddetli bir ağrı var. Eşim yanımdaydı. Dönüp ona sordum. ‘Sağ ayağımda şiddetli bir ağrı var, acaba ayakları mı karıştırıyorum’ dedim. Eşim dedi ki ‘yok sağ ayağın sargılı’. Annem de yanımda olduğu için sessiz bir şekilde ‘Gidip doktoru çağır. Bir yanlışlık var’ dedim “dedi.

Odaya gelen doktorun ifadesinden yanlış bir şeyler olduğunu sezen Oktar’ın annesi de bu sırada fenalaştı. İddiaya göre doktor, Oktar’a “Hatamızın farkındayız. Nasıl oldu bilmiyorum” açıklaması yaptı.

Murat Oktar’ın yanlış ameliyat edilen ayağı.

Oktar’ın olayın devamını ise şu sözlerle anlattı:

“Hastane ameliyat ekibi dedi ki ‘Buyurun bu ayak. Ben hazır ayağa girdim’ dedi. Ben de ‘hiç mi kontrol etmediniz?’ dedim. ‘Ben sol ayak mı sağ yak mı bakmadan, kontrol etmeden direkt ameliyata girdim’ dedi. Orada hiç rahatsızlığım olmayan. Daha öncesinde rahatsızlığım olmayan, şikâyetim olmayan, raporlama, görüntüleme olmayan bir ayağımdan ameliyat edildim. ‘Hemen sol ayağınızı da ameliyat edelim’ dedi. Ben orada psikolojik olarak çökmüştüm. Artık güvenemeyeceğimi düşündüm. İster istemez çekindim. Taburcu olacağımı ve şikayetçi olacağımı söyledim. ‘Tabii en doğal hakkınız’ dedi. Doktor bana ‘Şikayetçi olmak en doğal hakkınız ama kariyerimi de göz önünde bulundurun’ dedi. İki sene sonra olacağın ameliyatı şimdi oldun. Daha ne istiyorsun?’ dedi. Bunlar beni üzdü. Sonuçta insan ayağı. Bundan sonra da işimden geri kalmaya başladım. Ayakkabı sektöründe çalışıyordum. Sürekli ayaktaydım. Bu beni etkiledi. Spor yapıyordum spor yapamaz hale geldim. Arkadaşlarımla halı sahaya gidiyordum. Gidememeye başladım. Ayağıma kramplar giriyor. Şu anda da işimde geri kalıyorum. Tekstil sektöründeyim. Yürümede, koşmada zorluk yaşıyorum. Fizik tedaviye başladım. Maalesef olmadı. Burada kabul edilebilir bir durum yok. Bir hata var. Şu an mağduruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

Murat Oktar’ın avukatı Serdar Tokdemir ise, yanlış ameliyat nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti ve “Yine doktorun yanlış ameliyatından dolayı İdare Mahkemesi’nde maddi ve manevi tazminat talebinde bulunduk. 11 aylık bir süreçten bahsediyoruz. Savcılık Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma izni istemişti. Birkaç gün önce soruşturma izni verildi. Süreci takip edeceğiz. Kuvvetle muhtemel bir iddianame düzenlenecektir” dedi.

Arda Güler'in sakatlığı biliniyordu! Saatli bomba Real Madrid'de patladıArda Güler’in sakatlığı biliniyordu! Saatli bomba Real Madrid’de patladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.