‘Amerikan askeriyim 1 milyon dolarım var’ dolandırıcılığı

'Safari' operasyonunda gözaltına alınanlar kendilerini Suriye'de görevli ABD askeri olarak tanıttı. Dolandırıcılar, 1 milyon doların Türkiye'ye sokulması için mağdurlardan 'kurye ve gümrük parası' istemiş.

Gündem 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtarak, ellerindeki yüklü miktardaki dövizi Türkiye’ye sokmak için aradıkları kişileri dolandıran gruba yönelik operasyon yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık yapan suç grubuna yönelik 2 ay boyunca teknik takip yaptı.

Şüphelilerin mağdurlara telefon ve sosyal medyayla ulaştığı, Suriye’de Amerikan ordusunda görev yaptıkları sırada düzenlenen bir operasyonda ellerine 1 milyon dolar geçtiğini söylediği tespit edildi.

Çipli saadet zinciri: İcat edilmişi icat ederek herkesi CAFA’ladıÇipli saadet zinciri: İcat edilmişi icat ederek herkesi CAFA’ladı

Gümrük ve kurye parası istediler

Şüphelilerin, mağdurlara, ellerindeki dolarları Türkiye’ye getirmek istediklerini ve kendilerine yardımcı olmaları durumunda paranın yarısını vereceklerini söyleyerek gümrük ve kurye masrafı gibi bahanelerle para istedikleri, bu yolla mağdurları dolandırdıkları belirlendi.

Fotoğrafla ikna çalışması

Şüphelilerin sosyal medya hesaplarından mağdurları ikna etmek için asker ve para fotoğrafları gönderdikleri de ortaya çıktı.

Bunun üzerine Diyarbakır ve İstanbul’da bazı adreslere düzenlenen “Safari” operasyonunda, 3’ü yabancı uyruklu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerdeki aramada, cep telefonları, SIM kartlar, uzun namlulu silah ve yüksek miktarda döviz bulundu. Soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır’a götürülen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yuh artık! Schengen vizesi çıkarma vadiyle 25 bin dolar isteyen adam yakalandıYuh artık! Schengen vizesi çıkarma vadiyle 25 bin dolar isteyen adam yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.