Anayasa Mahkemesi Can Atalay için ikinci kez tarih verdi

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde bulunan TİP Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusunun görüşülmesi için 25 Ekim'e gün verdi. Yüksek mahkeme daha önce 12 Ekim’de başvuruyu görüşmek için toplanmış, bir üye dosyaya hazırlanamadığı için görüşmeyi ertelemişti.

Gündem 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki 18 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Atalay, Gezi Parkı davasından aldığı bu ceza nedeniyle halen hapishanede.

CHP'li Özgür Özel'den Can Atalay için başlayan yürüyüşe destek: 'Birlikte yürüyeceğiz'CHP’li Özgür Özel’den Can Atalay için başlayan yürüyüşe destek: ‘Birlikte yürüyeceğiz’

 

 

Can Atalay, Yargıtay kararından önce Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru yapmıştı ve hak ihlaline uğradığını belirtmişti. 5 Ekim’de yapılan toplantıda, Atalay’ın başvurusunun Genel Kurul’a sevkine ve 12 Ekim tarihinde görüşülmesine karar verilmişti. 12 Ekim’de de AYM bu konuyu görüşmedi ve ilerleyen tarihlerde görüşme yönünde karar alındı. Gerekçenin ise, bir üyenin dosyaya hazırlanamaması olduğu belirtildi.

AYM, başvurunun görüşülmesi için 25 Ekim’e tarih verdi.

Gözler AYM'deydi: Can Atalay kararı yine ertelendiGözler AYM’deydi: Can Atalay kararı yine ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.