Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 65 yaş üstü yolcu açıklaması

65 yaş üzeri toplu taşıma son günlerde araştırılmaya başlandı. İddiaya göre Özel Halk Otobüsleri tüm Türkiye’de, 65 yaş üstü ücretsiz hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldı. Yine iddiaya göre ilk olarak Ankara için duyurulmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Gündem 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkiye’de toplu taşıma kullanan 65 yaş üstü yurttaşalar, ücretsiz kartlarıyla herhangi bir ücret ödemeden seyahat ediyor.

Geçen günlerde Burdur ve Aksaray ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada “ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılanmamaktadır” denildi.

Öte yandan iddiaya göre Özel Halk Otobüsleri tüm Türkiye’de, 65 yaş üstü ücretsiz hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldı.

Konuyla ilgili, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) açıklama geldi.

Açıklamada ,“Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır” denildi.

‘Bakanlıklardan destek alırlarsa bu karar uygulanmayacak’

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi:

“Özel Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle Tüm Türkiye’de ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı almıştır. Özel Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır.”

Halk otobüsünü kaçıran çocuk kaza yaptıHalk otobüsünü kaçıran çocuk kaza yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.