Ankara emniyetinde deprem yaratan Serdar Sertçelik Macaristan’da yakalandı

Ankara emniyetini sarsan Ayhan Bora Kaplan davasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik Macaristan'da yakalandı. Sertçelik Ankara emniyetindeki bazı polis müdürünün kendisini yalan ifadeye yönlendirmekle suçluyordu.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ankara’da davası ve soruşturması aynı anda devam eden Ayhan Bora Kaplan’ın dosyasında çok kritik bir gelişme daha oldu. Kaplan suç örgütü davasının firari sanığı ve gizli tanığı Serdar Sertçelik Macaristan’da yakalanarak tutuklandı.

Ayhan Bora Kaplan dosyasında gizli tanık olan Serdar Sertçelik’in yurtdışına kaçtıktan sonra yaptığı açıklamalarla Ankara emniyetini sarsmıştı. Kaplan davasını soruşturmasını takip eden eski Ankara Emniyet Müdürü Murat Çelik ve eski Ankara Organize Suçlar Şubesi Müdür Yardımcısı Şevket Şevket Demircan’ın da aralarında olduğu sekiz polis tutuklu.

Polislerin Sertçelik’i AK Parti’nin önde gelen isimleri aleyhinde yönlendirip Sertçelik’in  yurtdışına firar etmesine göz yummakla suçlandığı belirtiliyor.

Ankara Emniyeti’nin üst düzey isimlerinin tutuklandığı dosyada serbest kalan tek isim ise Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner.

Soruşturma kapsamında ifade veren Öner, Murat Çelik ve Şevket Demircan’ın Kaplan operasyonunda kendisini devre dışı bıraktıklarını iddia etmişti. Öner konuyu Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’e ilettiğini, ancak şikayetinin dikkate alınmadığını öne sürmüştü.

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Sertçelik yakalandı

Son olarak Kaplan davasının hem sanığı hem de “M7” kod adlı gizli tanığı olan Serdar Sertçelik’in Macaristan’da yakalandığı ortaya çıktı. Sertçelik’in 6 Temmuz’a kadar geçici olarak tutuklandığı bildirildi.

Kırmızı Bültenle aranan Sertçelik’in Türkiye’ye iadesi sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Sertçelik’in Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu düşünülüyordu. MİT’in çalışmaları sonucunda Sertçelik’in Karadağ’da olduğu tespit edilmiş, bilgi Adalet Bakanlığı ile paylaşılmıştı.

Kırmızı Bülten’la arama kararı çıkarıldıktan sonra Sertçelik’in önce Karadağ’dan Sırbistan’a ardından Macaristan’a kaçtığı öğrenildi. Ardından da Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportuyla yakalandı.

İçişleri Bakanlığı’nın X hesabından yaptığı açıklamada “MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı” dendi.

Tutuklanan polis müdürü Çelik oğlunun dosyasına nasıl müdahale etti: Kaplan dosyasında serbest bırakılan Öner anlattıTutuklanan polis müdürü Çelik oğlunun dosyasına nasıl müdahale etti: Kaplan dosyasında serbest bırakılan Öner anlattı

Ak Partili isimleri ifadesinde geçirmek istediklerini iddia etmişti

Sertçelik YouTube’ta yayınlanan iddialarında, Kaplan operasyonunu yürüten ve tutuklanan polis müdürlerinin, gizli tanık ifadesine Ak Partili isimleri geçirmek istediğini öne sürmüştü.

Sertçelik bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, eski Adalet Bakanları Bekir Bozdağ ile Abdülhamit Gül, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Milletvekili Mücahit Aslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Süleyman Soylu’nun akrabası Sadık Soylu’nun olduğunu iddia etmişti.

Sertçelik Ankara Emniyeti’ni suçlayarak “Yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları bana zorla imzalattılar” demişti.

Firarın ardından Sözcü’ye konuşan Sertçelik şunları söylemişti:

“Gizli tanık ifademi, Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Bey, Komiser Ufuk Bey, isimlerini bilmediğim üç polis tarafından Komiser Ufuk beyin odasında, kendi oluşturdukları çerçevede, ne yazmak istiyorlarsa bana hiç sormadan, kendi aralarında konuşup ‘Şu olay böyle olmuştur, şu olay şöyle olmuştur’ diyerek benim iradem dışında hiç haberim olmayan, yaşamadığım şeyleri ben yaşamışım ve anlatmışım gibi 19 sayfa halinde oluşturdular.”

Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında ‘Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘Kasten öldürme’, ‘Nitelikli kasten öldürme’, ‘Kasten yaralama’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Nitelikli yağma’, ‘Eziyet’, ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘Suç üstlenme’ ve ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından 1’i ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaplan soruşturmasındaki şüpheli müdürler birbirlerini yalanladıKaplan soruşturmasındaki şüpheli müdürler birbirlerini yalanladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.