‘Passat hediyesi’ ve ‘ofisteki polisler’ ile ilgili o ifade iddianameye girmedi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü dosyasına 1 Kasım'da ifade veren Kaplan'ın çocukluk arkadaşı Erhan Gündüz'ün dile getirdiği iddialar 17 Ocak'ta kabul edilen iddianamede yer almadı. Oysa Gündüz ifadesi çok kritik bilgiler içeriyordu.

Gündem 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ayhan Bora Kaplan dosyasına giren Erhan Gündüz’ün ifadeleri davada yeni bir gelişmeye neden oldu, ancak Gündüz’ün 1 Kasım 2023 tarihinde alınan ifadesi 17 Ocak’ta kabul edilen iddianamede yer almadı.
Erhan Gündüz’ün ifadesinde anlattığı rüşvet, uyuşturucu ve silah ticaretine ilişkin belgelerin yine 2 Kasım’da avukatı aracılığıyla teslim ettiği telefonunda yer aldığını iddia etti. Ancak telefonunda nelerin olduğu yine iddianamede yoktu.

Erhan Gündüz ifadesinde Passat hediye edilen polis olduğunu da söyleyerek “Ankara’da Bora Kaplan ve Kadir İnan birlikte uyuşturucu işi yapar. Narkotik Şube’de görevli Mesut ve beraberindeki iki memuru Sinan S.nin ofisinde gördüm. Bu polisler Kadir İnan’ın uyuşturucu ticaretine yardım ederlerdi. Bunun karşılığında Kadir İnan da Polis Mesut’a o tarihte her ay 40 bin TL para öderdi. Polis Mesut, Sinan S.’nin silah işlerini de yapar. Kadir İnan 2016 yazında Polis Mesut’a Passat marka bir araç hediye etti” dedi.

Popstar kuryelik yaptı

Erhan Gündüz popstar isimli kişinin de uyuşturucu kuryeliği yaptığını belirterek “Bora Kaplan’ın geçmişte hiçbir malvarlığı yoktu. Tezgâhtarlıkla başladı. Bu duruma gelmesinin nedeni uyuşturucu ticareti. Kokaini özellikle Ankara dışından getirir ve piyasa sürer. Ankara’da Mehmet Ç. aracılığı ile piyasaya sürer. Kamuoyunda ‘Popstar Utku’ diye bilinen ve Bora Kaplan’ın Ankara’daki mekânlarında sahne alan Utku G. de Bora Kaplan’ın İstanbul’dan aldığı kokainlerin Ankara’ya transferini sağlar” dedi

Bora Kaplan dosyasına giren şok edici ifade: Emniyet Müdürüyle kokain taşıdıkBora Kaplan dosyasına giren şok edici ifade: Emniyet Müdürüyle kokain taşıdık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.