DÜNYA KUPASI 2026 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → Dünya Kupası 2026 DÜNYA KUPASI 2026 Keşfet →

Ankara’ya 9 kilometrelik yeni metro geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Koru–Yaşamkent ve Koru–Bağlıca Metro Uzatma Hattı projesinin Yatırım Programı’na alındığını, ihale sürecinin başlatıldığını duyurdu. Toplam 9,36 kilometre uzunluğunda çift hattan oluşacak proje kapsamında 5 yeni istasyon inşa edilecek. 

Gündem 29 Haziran 2026

Ankara’nın ulaşım altyapısını güçlendirecek M2 Koru–Yaşamkent ve Koru–Bağlıca Metro Uzatma Hattı projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Proje, Yatırım Programı’na alınırken, yapım sürecinin ilk adımı olan ihale için de takvim netleşti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), temmuz ayında kendi imkânlarıyla yapım ihalesine çıkacak. Böylece metro uzatma hattının yapım süreci resmen başlayacak. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Koru–Yaşamkent ve Koru–Bağlıca Metro Uzatma Hattı projesinin Yatırım Programı’na alındığını, M5 Kızılay–Dikmen Metro Hattı ve M6 Çayyolu–Sincan bağlantı hattı için de hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyurdu. Yavaş, “Temmuz ayında kendi imkânlarımızla yapım ihalesine çıkıyoruz. Toplam 9,36 kilometre uzunluğunda çift hattan oluşan projemiz için 5 yeni istasyon inşa edilecek. Ayrıca M5 Kızılay–Dikmen Metro Hattı ve M6 Çayyolu– Sincan bağlantı hattı için de hazırlıklar sürüyor. Bu hattın da Yatırım Programı’na alınmasının ardından yapım ihalesi süreci başlayacak” dedi. 

Toplam 9,36 kilometre uzunluğunda çift hattan oluşacak proje kapsamında 5 yeni istasyon inşa edilecek. Saatte tek yönde 44 bin 550 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak hatta trenler yaklaşık 2 dakika 6 saniye aralıklarla hizmet verecek. Projenin tamamlanmasıyla Koru–Yaşamkent arasındaki yolculuk yaklaşık 9 dakika 53 saniye, Koru–Bağlıca arasındaki yolculuk ise 9 dakika 23 saniyeye inecek. M5 Kızılay – Dikmen Metro Hattı ve M6 Çayyolu – Sincan bağlantısı hattı için de hazırlıklar sürüyor. Bu hattın da Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmasının ardından, ABB tarafından yapım ihalesine çıkılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.