Cinayet kamerada: Anne-kız ölümü sarılarak beklemiş

İzmir'de birlikte yaşadığı Seher Genç ile annesi Aysel Genç'i sokakta tabancayla vuran, Seher Genç'i yedi yerinden yaralayıp anneyi öldüren Davut Yiğitsoy kameraya yakalanmış ve o görüntüler ortaya çıktı. Anne-kız birbirlerine sarılmış halde ölümü bekliyorlar.

Gündem 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Seher Genç İzmir’de bir süredir Davut Yiğitsoy ile yaşıyordu. Ancak son zamanlarda sık tartışmaya başlamışlardı. Davut Yiğitsoy uyuşturucu kullanıyor, Seher Genç buna karşı çıkıyordu. Seher’in anlatımına göre Davut sadece uyuşturucu kullanmakla kalmayıp genç kadına işkence de yapıyordu. Dahası genç kadına zorla uyuşturucu kullandırıp dövüyordu. Bir keresinde de tabancayla bacağından yaralamıştı.

Hiç ara vermeksizin süren bu şiddet geçen 13 Mart’ta faciayla noktalandı. Seher o gün evine konuk gelen annesi Aysel Genç  ile keyifliydi. Ancak genç kadın konuğuna kahve ikram etmek için kahve kutusunu açtığında içinde uyuşturucu kalıntısı buldu. Akşama kadar Davut Yiğitsoy’un gelmesini bekledi, geldiğinde de bulduğu uyuşturucuyla ilgili sorular sordu. Ardından her zamanki gibi tartışma çıkınca da evi terk etmek için valizini topladı, eşyalarını alıp annesiyle birlikte apartmanın önüne çıktı.

Ancak onlar taksi beklerken Davut Yiğitoğlu hızla anne-kızın yanına geldi, tabancasını çıkartıp anne Aysel Genç’i öldürdü, Seher’i de yedi kurşunla yaraladı.

Anne-kız birbirlerine sığınmış

Derken olayın sokaktaki kameraya yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Kamerada Yiğitsoy’un tabancayla tehditler yağdırıp volta attığı, anne-kızın ise korkudan birbirlerine sarılıp yere çömeldikleri, kimden geleceğini bilmedikleri kurtuluşu bekledikleri görülüyor. Ama beklenen olmuyor; Davut Yiğitsoy defalarca anne-kızın yanına gidip geliyor, silahını çekip ateş ediyor, tutukluk yapınca sinirlenip silahını yere atacak gibi oluyor ama sonunda amacına ulaşıyor; annenin arkasına geçip silahını ateşliyor ve anne Aysel Genç ölüyor. Kendisi de yedi yerinden vurulan kızıyla birlikte sarmaş dolaş yere yıkılıyorlar.

İşte bu olayın ardından yakalanan Davut Yiğitsoy tutuklandı, hakkında İzmir 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Hakkında ‘Kadına karşı canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘Öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis, ‘Eziyet’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bu ilk eziyeti değilmiş

Davanın ilk duruşmasında annesini erkek şiddetine kurban veren Seher Genç de  aylar sonra ancak toparlanıp hazır bulundu. Davut Yiğitsoy’dan gördüğü sistematik şiddeti, onun kendisini kemerle doğalgaz borusuna asmaya kalkışıp neden sonra vazgeçtiğini anlatan Seher parmağını ve sol kolunu da falçatayla yine Davut Yiğitsoy’un kestiğini söyledi. Yiğitsoy’un kendisine oğlunun çişini bile içirdiğini söyleyen kadın adamın yüzünü çakmakla yakmaya çalıştığını  da anlattı. Telefonu olmadığını, panjur hep kapalı olduğu için bunları kimsenin görmediğini belirten kadın şikayette de bulunmadığını, çünkü Davut Yiğitsoy’un kendisini engellediğini söyledi.

Üçüncü denemede öldürdü

Davut Yiğitsoy ise hakim karşısına çıkınca ilk yaptıklarımdan pişmanım dedi ama Seher Genç’e hiç eziyet etmemiş, uyuşturucu da satmayıp sadece kullanmıştı. Olay günü iki kadının evde kendisine hakaret ettiğini ileri süren Yiğitsoy evden çıkıp gittiğini, döndüğünde taksi beklerken gördüğü anne-kızı korkutmak istediğini söyledi. Ruhsatsız tabancasını yanında taşıdığını söyleyen Yiğitsoy silahın yanlışlıkla ateş aldığını ileri sürdü.

Ancak kamera görüntüleri öyle demiyor. Görüntülerde Yiğitsoy’un silahı ateşlemek için çok uğraştığı görülüyor. Anne Aysel Genç’in başına gelen Yiğitsoy ateş etmeye çalışıyor ama silah iki kez tutukluk yapıyor, Davut Yiğitsoy silahı yere çalacak gibi oluyor ama üçüncü denemede amacına ulaşıyor, yaşlı kadını öldürüp Seher Genç’i yaralayarak kaçıyor.

Seher Genç’in avukatı Fırat Ay da savunmasında en çok buna dikkat çekti. “Davut Yiğitsoy elindeki silah tutukluk yapmasına rağmen durmuyor, devam ediyor. Seher birçok yerinden yaralandı. Annesi başından vurularak öldürüldü” dedi.

Ve savunmasını şöyle bitirdi avukat Fırat Ay: “Müvekkilim sadece kendisini ve annesini değil tüm kadınları temsil ediyor bu davada. Müvekkilim ve annesine yönelik ‘Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçlarının hem kadına karşı, hem de canavarca hisle işlenmiş olması sebebiyle sanığın en ağır cezayı almasını istiyoruz.”

MHP il yöneticisinin şüpheli ölümü: Cinayet büro soruşturuyorMHP il yöneticisinin şüpheli ölümü: Cinayet büro soruşturuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.