Annesi öldürülen Yağmur: Silahı bırakması için yalvardım

Bursa'da İzzet Akdeniz tarafından öldürülen annesi Nurcan İnan'ın davasına katılan Yağmur M., olay anında silahı bırakması için Akdeniz'e yalvardığını söyledi. Yağmur M., "Annemin kafasına sıkıp öldürdü. O anı hiç unutmadım, unutmayacağım da" dedi.

Gündem 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bursa’da yaşayan Nurcan İnan bir eğlence merkezinde solistti. Ocak ayında kızı Yağmur M. ile gittiği bu eğlence merkezinden saat 01.30 sıralarında ayrılmak için yola çıktı. Ancak Nurcan İnan daha çalıştığı yerin önündeyken sevgilisi olduğu iddia edilen İzzet Akdeniz ile denk geldi ve tartıştı. Daha sonra kadın ve kızı taksiyle evine gitti. Nurcan İnan evine geldiğinde tam taksiden indiği sırada kendisinden önce evinin önüne gelen İzzet Akdeniz’i gördü. Akdeniz burada 42 yaşındaki kadını ruhsatsız silahıyla öldürdü.

O anları çevredekiler de gördü ve cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde Nurcan İnan’ın yerde olduğu kızının da başında beklediği görüldü. Ayrıca aynı görüntülerde İzzet Akdeniz’in ise olay yerinden uzaklaştığı uzaklaşırken de “Nurcan, öldüreceğim seni” dediği duyuldu. Yağmur M., ağlayarak annesinin başında beklerken, silah seslerini duyanların ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı İnan, ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

İzzet Akdeniz’in cinayet sonrası yakalanması uzun sürmedi. Yıldırım ilçesinde gözaltına alınan saldırgan ifadesinde Nurcan İnan ile 8 aydır sevgili olduklarını söyledi ve kıskançlık bahanesine sığındı. Akdeniz, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Hakkında, Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan İzzet Akdeniz’in yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanığın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, tarafların avukatları ile Yağmur M. hazır bulundu.

Duruşmada Nurcan İnan ile aynı evde yaşadıklarını söyleyen İzzet Akdeniz burada kıskançlıktan bahsetmedi ve “O gün Nurcan bana, akşam iş yemeği olduğunu söyleyip, ‘Beni gece al’ dedi. Gece, çalıştığı mekana gittiğimde, Nurcan ve kızı Yağmur bir erkekle birlikte alkol alıp eğleniyorlardı. Onları beklerken, yanıma gelen garson dışarı çıkmamı istedi. Ben de ayrıldım. Bir süre sonra iş yerinden çıkan Nurcan ve Yağmur, taksiyle eve gideceklerini söylediler. Öyle de yaptılar. Nurcan, çok alkol almıştı. Onun için çok endişelendim. Ben de otomobilimle kendilerini takip ettim. Evlerinin önünde tartışınca Nurcan ve Yağmur bana hakaretler yağdırdı. Tabancamı çıkarıp onları korkutmak için yere ateş ettim. Ardından, Nurcan’a sarılarak onu sakinleştirmeye çalıştım. Nasıl oldu bilmiyorum bir anda patlayan silahımla onu istemeyerek vurmuştum. Yağmur, ‘Annemi vurdun’ diyerek bana bağırınca olayın farkına vardım. Ardından arabaya binerek uzaklaştım. 5 dakika sonra yeniden Nurcan’ın yanına döndüm ve ona ‘Seni çok seviyorum ölme’ diyerek yalvardım. Sonra da polise teslim oldum” dedi.

Duruşmada ifade veren Yağmur M., ise olayın yaşandığı gün annesinin kendisini aradığını, ‘Kızım bu akşam iş yemeğimiz var. Gel birlikte oluruz’ dediğini aktardı. Annesini kıramadığını söyleyen Yağmur M. bu nedenle Nurcan İnan’ın iş yerine gittiğini, birlikte yemek yiyip eğlendiklerini anlattı. Eğlence merkezinden çıktıklarında ise İzzet Akdeniz’i gördüklerini, saldırganın kendilerini eve bırakmak istediğini ama reddettiklerini belirtti. Daha sonra İzzet Akdeniz’in annesini arayıp hakaret ettiğini ifade eden Yağmur M., “Evin önüne geldiğimizde bizi burada elindeki tabancayla bekliyordu. Yaşanacakları anladığım için annemin önüne geçip, silahı bırakması için kendisine yalvardım. Buna rağmen, ‘Şakam yok’ diye bağırıp yere ateş etti. Ardından annemin kafasına sıkıp öldürdü. O anı hiç unutmadım, unutmayacağım da. Olayın etkisindeyim” dedi.

Yağmur M., annesinin, bir süre birlikte yaşadıktan sonra ayrıldıkları İzzet Akdeniz’in, durumu kabul edemeyerek takıntı haline getirip, kendilerini sürekli rahatsız ettiğini de sözlerine ekledi. Mahkeme heyeti, eksik evrakın beklenmesi, tanıkların zorla duruşmaya getirilmesi için yargılamayı ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ezgi öldürüldükten 10 ay sonra boşanabildiEzgi öldürüldükten 10 ay sonra boşanabildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.