150 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi: Antakya belediyesine rüşvet verdik

Antakya'da 150 kişiye mezar olan dört yıllık Elit Apartmanı'nın müteahhidi M.T. savunmasında 'bazı değişiklikleri görmemeleri için' belediyeye bağış adı altında rüşvet verdiklerini itiraf etti.

Gündem 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Hatay’ın Antakya ilçesindeki dört yıllık Elit Apartmanı Türkiye tarihine ‘felaket’ olarak geçen ve resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat 2023 depreminde yıkıldı.

Binada 150 kişi yaşamını yitirdi. Belediye çalışanlarının asli kusurlu tespit edildiği ve ikisi tutuklu yedi sanığın bulunduğu davada bugün saat 10.00’da Hatay Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşma yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar’ın aktardığı iddianamede bina sahibi A.İ.’nin zemindeki işyerlerinin kullanım alanını artırmak amacıyla izinsiz asma kat yaptırması, müteahhit M.T.’nin de inşa aşamasında donatı detaylandırması eksikliği nedeniyle binanın yıkılmasında asli kusurlu oldukları ifade edilmişti.

Sanık müteahhit M. T. savunmasında “Başta asma katın 5,5 metreden altı metreye çıkarılması olmak üzere projede değişiklikler yaptırdık. Bu değişiklikleri Antakya Belediyesi’nin görmezden gelmesi için bağış adı altında para verdik” dedi. Bu noktada ekleyelim; deprem öncesinde ve sırasında Antakya Belediyesi AK Parti yönetimindeydi.

‘Parayı arsa sahibinden aldım’

Arsa sahibi A.İ.’den 145 bin lira aldığını belirten M.T. bunun da kendi çalışanı B.A. ve yapı denetimci G.T.’ye verildiğini, paranın Antakya Belediyesi’nin çorba evine bağış olarak aktarıldığını söyledi. Duruşma sanık ifadeleriyle devam ediyor.

İstanbul dökülüyor: Merdivenler deprem bile olmadan çöktüİstanbul dökülüyor: Merdivenler deprem bile olmadan çöktü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.