Altın takıların ağırlığı aşiret gelinine zor anlar yaşattı

Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline yedi kilo altın takılırken çift için para konan sandıktan da beş milyon TL çıktı. Gelin altın takıların ağırlığı altında zor anlar yaşadı.

Gündem 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İzol Aşireti’nin önde gelen isimlerinden Bilal İzol’un oğlu Muhammed İzol ile Elif Eyidoğan Şanlıurfa’da evlendi. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen çiftin düğününe bölgedeki aşiret reisleriyle yüzlerce kişi katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün nikah kıydığı törende türkücü Latif Doğan ile sıra gecesi ekibi sahne aldı ve davetliler dans eden çiftle halay çekenlerin üzerine davetliler dolar ve Türk lirası saçtı. Orkestra yere atılan paraları toplayarak çantalara koyması için beş kişiyi görevlendirdi.

Şanlıurfa’da aşiret düğününde geline yedi kilo altın takılırken çift için para konan sandıktan da beş milyon TL çıktı.

Yöresel yemek ikram edilen gecede geline yedi kilo ağırlığında bilezik, taç, kemer, gerdanlık, kolye gibi takılar takıldı.

Altınların ağırlığı nedeniyle hareket edemeyen geline yakınları yardımcı olurken altın takmayan davetliler salondaki sandığa para koyup üstüne isimlerini yazdıkları zarfları attı.

Gece sonunda açılan sandıktan çifte yaklaşık beş milyon TL nakit para takıldığı hesaplandı.

Aşiret düğününde servet takıldı: Damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altınAşiret düğününde servet takıldı: Damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.