10 Kasım anmasına Atatürk’e benzeyen kişinin katılması tepki çekti: 10Haber ADD’ye sordu

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’nci yıl dönümü tüm yurtta hüzünle anılırken ADD Milas şubesinin etkinliğine ‘Atatürk’e benzeyen birini’ çağırması sosyal medyada gündem oldu. Şube Başkanı, “iyi niyetliydik” derken ADD Genel Başkanı ise “Doğru bulmuyorum" diyor.

Gündem 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Milas ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen 10 Kasım etkinliğine ‘Atatürk’e benzediği düşünülen’ bir kişi katıldı. Bu kişinin videosu sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Görüntülerde ‘Gençlik Marşı’ eşliğinde askeri kıyafetle misafirlerin karşısına çıkarak davetlileri selamlayan kişi, davetliler tarafından alkışlandı. Sosyal medyadaki onlarca mesajda ‘Atatürk’ün bu tarzda anılamayacağı’ eleştirisi vardı.

10Haber, hem videonun çekildiği etkinliğin sahibi ADD Milas şubesi Başkanı Veysel Özalp’a hem de ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt’a eleştirileri sordu. ADD Milas şubesi Başkanı Veysel Özalp kendisine herhangi bir ‘tepkinin’ ulaşmadığını söylerken “İlk defa siz arıyorsunuz. Sosyal medyada nasıl bir tepki geldi bilmiyorum. Başka etkinliklerde de oluyor. Bu kadar tepki boyutunda düşünmemize gerek yok” dedi.

Atatürk’e benzediği için etkinliğe gelen kişiye herhangi bir ödeme yapılmadığını anlatan Özalp, “Bu görseli hazırlayan arkadaşımız eğitimci. 18 yıl müfettişlik ve öğretmenlik yapmış. Bir görsellik açısından yapıldı” dedi. ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ise 10Haber’e yaptığı açıklamada görüntüleri desteklemediğini belirtirken “10 Kasım programlarımız yoğundu benim de yeni haberim oldu. Atatürk’e benzemeyen adamların ortalıkta dolaşmasını doğru bulmuyorum. Değerlendirip şube başkanımızla görüşeceğiz” diye konuştu.

‘Atatürk’e benzeyen adamlar’ sektörü 

Sosyal medyada her geçen gün farklı tipteki insanlar Atatürk’e benzedikleri için fenomen olmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde TikTok canlı yayınından 500 bin TL topladığı söylenen Serdar Görel’in ardından tekrar tartışılan konuya sosyal medyada birçok kişi tepki gösteriyor.

Atatürk’e küfretmiş, ona dua edilmesine kızmıştı: TutuklandıAtatürk’e küfretmiş, ona dua edilmesine kızmıştı: Tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.