Atatürk’e benzeyen adamlar birbirine kızgın: Dolandırıcı

Atatürk'e benzerlikleriyle tanınan ve son günlerde sosyal medya yayınlarıyla eleştirilen Serdar Görel ve Göksel Kaya konuştu. Göksel Kaya ile kıyaslanmaktan rahatsız olduğunu belirten Görel "Pislik işlerle uğraşmış, köylüleri dolandırmış biri" dedi.

Gündem 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Yozgat doğumlu Serdar Görel oyuncu. Börü dizisinde oynamış. TRT Belgesel’in Sanayi’nin Dehaları belgeselinde Atatürk’ü canlandırmış. Oyuncuevi ajansına kayıtlı.

Görel 29 Ekim günü açtığı birkaç saatlik TikTok yayınında topladığı parayla gündeme geldi. “Abartıldığı kadar para kazanmadım. 830 dolar kadar bir para kazandım” diyor.

Bu yayın için hakkında çıkan iddialar birkaç saatte bir milyon lira kazandığına yönelikti.

10 Kasım 09:05’te yeniden yayın açtı. Sadece saygı duruşunda ayakta durdu. Gözyaşları içinde ona eşlik edenler yine cömert bağışlar yaptı.

Rakamı açıklamıyor.

Görel sadece Tiktok yayınları ile değil, bir oyunculuk ajansı üzerinden özel günlerde Mustafa Kemal taklidi yaparak da para kazanıyordu.

Serdar Görel’in 10 Kasım saat 09:05’te açtığı yayından

Muğla’da yaşayan Eğitim Müfettişi emeklisi Nejdet Bardak da Atatürk’le benzerliğini işe çevirenlerden.

Mareşal üniformasıyla katıldığı düğünün videosu çok konuşuldu.

Serbestiyet’ten Emir Kaba’ya konuşan Bardak para alarak düğüne katıldığı iddiasını yalanlıyor. “30 Ağustos’ta kıramadığım için manevi kızımın düğününe katıldım ve orada vals gösterisi yaptım.”

Daha önce de benzer etkinliklere katılmış:

“Genelde festivallerde, milli bayramlarda çıkıyorum. Resmi olarak davet edilirsem gidiyorum. Yakın zamanda gösteri amaçlı yurtdışına gideceğim. Bunları sosyal medya hesaplarımda paylaşmıyorum. Bir gün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de bekliyorum.”

Hiç mi para almıyorsunuz sorusuna şöyle cevap veriyor:

“Kostüm kirası, yol masrafı, yeme-içme gibi kalemleri emekli maaşımla karşılamam mümkün değil. Bu yüzden gösterinin bir maddi karşılığı oluyor.”

Nejdet Bardak ilk Atatürk benzeri Göksel Kaya’ya benzetilmeye çok kızıyor. :

“Çok af edersiniz gece hayatlarıyla, pislik işlerle uğraşmış, Ardahan’ın bir köyünde köylüleri dolandırmış, kadına tacizde bulunmuş, hakimler karşısında ceza almış biri. Beni bu insanlarla karıştırıyorlar.”

En popüler ‘Atatürk’

Bir başka isim Göksel Kaya. Atatürkler arasında en popüleri. Oyunculuk yapıyor, güvenlik şirketi var.

Göksel Kaya

Kaya bu işten para kazandığını saklamıyor. Dünyadaki başka benzerleri hatırlatıyor:

“Moskova’da Lenin’in benzeri var. Devlet ona Kızıl Meydan’da yer tahsis etmiş. Adam 5 dolar karşılığında insanlarla resim çektiriyor. Arkadaşlarım Amerika’da Obama’nın benzeriyle fotoğraf çektirip 20 dolar ödemişti. İnsanlar bunu paraya dökmüş. Ben aynısını burada yapacak olsam hakkımda söylemediklerini bırakmayacaklar.”

10 Kasım anmasına Atatürk’e benzeyen kişinin katılması tepki çekti: 10Haber ADD'ye sordu10 Kasım anmasına Atatürk’e benzeyen kişinin katılması tepki çekti: 10Haber ADD’ye sordu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.