Ateş suikastının azmettiricisi Doğukan Çep: Kimse beni piç gibi ortada bırakamaz

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricilerinden olduğu belirtilen Doğukan Çep'in,başka bir silahlı saldırı olayında verdiği ifade ortaya çıktı. Çep ifadesinde "Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim. Kimse beni piç gibi ortada bırakamaz" dedi.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz “Azmettiricinin tehdidi: ‘Kimse beni p.ç gibi ortada bırakamaz’” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Saymaz bugünkü yazısında Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada tutuklanan “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in ifadelerini gündeme getirdi.

Doğukan Çep’in Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı ile yaptığı Darıca’daki silahlı eyleme ilişkin Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifade dikkat çekiciydi.

Saymaz, Sinan Ateş suikastını organize ettiği belirtilen Çep’in “Beni geri zekalı yerine koyarak piç gibi ortada bırakmışlardır. Kimse beni piç gibi ortada bırakamaz, arkamdan iş çeviremez. Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim” dediğini aktardı.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

“Çep ve Özyağcı bu eylemi gerçekleştirdiklerinde başka suçlardan aranıyordu. Saldırıdan sonra yine yakalanmadılar. Bu arada Sinan Ateş’i öldürdüler. Çep suikastten sonra yakalanınca Darıca’daki kurşunlamaya ilişkin de ifade verdi. İfadesinde Eroğlu, Boğaz ve Gündoğdu’nun mafya lideri Ufuk Yapıcı ve Barış Boyun’u devreye sokarak Ali T.’den 150.000 TL aldıklarını ileri sürdü.

Çep: ‘Beni devre dışı bırakıp başka suçlardan yurtdışında firari yaşayan Ufuk Yapıcı ve Barış Boyun’la irtibata geçerek, saldırıyı kendileri gerçekleştirmiş göstererek 150.000 TL aldıklarını, (Ali T.’nin) 1.050.000 TL’yi daha sonra ödeyeceğini öğrendim. Boğaz ve Gündoğdu ile küfürleşip tehditleştik.’

Çep ‘İsmini vermek istemediğim ancak bizden daha etkili olan bir büyüğümüze ulaşıp Ali T.’nin ödemesini sağladılar’ diyor. Bu kişinin Ömer Saral olduğu iddia ediliyor.

Çep birden fazla kişi ile gece vakti silahla yağma iddiasıyla 12 Ocak 2024’te Eroğlu ve Gündoğdu ile birlikte Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Arkasından iş çevrildiği için intikam almak amacıyla suçu üstlendi.

Çep anlatıyor: ‘Bu tarz çok dosyam var. Hiçbir dosyamda kendi aleyhime ceza alacağım şekilde ifade vermedim. Bu olayda ifade vermemin sebebi Enes ve Abdulkadir’in olay sonrasında para almaları ve beraber kullanmalarıdır. Beni geri zekalı yerine koyarak piç gibi ortada bırakmışlardır. Kimse beni piç gibi ortada bırakamaz, arkamdan iş çeviremez. Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim. Ben hayatımda ilk defa kendi aleyhime hem de beraber iş yaptığım arkadaşımın aleyhine ifade verdim.’

Eroğlu ve Gündoğdu ise Çep’in suçlamalarını reddetti. Çep’i azmettirmediklerini iddia ettiler. Bu kişinin kurşunlama olayından sonra kendilerinden 650.000 TL istediğini, para vermedikleri için öldürmekle tehdit ettiğini ve bu yalanı uydurduğunu ileri sürdüler. Çep’le birlikte tutuklandılar.

Boğaz ise 7 Mayıs 2023’te yakalandı. Ancak o da Çep’in yalan söylediğini iddia etti. Halen cezaevinde. Ya ‘p.ç’ gibi bırakırlarsa… Darıca’daki kurşunlamayı Çep ve Özyağcı birlikte gerçekleştirmiş olabilir. Ancak ihaleyi aldıkları aşikar… Çep ceza almayı göze alarak kendisini ‘p.ç’ gibi ortada bıraktığına inandığı Eroğlu, Boğaz ve Gündoğdu’yu yaktı.

‘Ben hayatımda ilk defa kendi aleyhime ve beraber iş yaptığım arkadaşımın aleyhine ifade verdim’ derken Sinan Ateş suikastının karanlıkta kalan faillerini de tehdit ediyor. Çep, Sinan Ateş’te de ‘p.ç’ gibi ortada bırakılırsa işlediği suçu üstlenmek pahasına bütün bildiklerini anlatabilir; kendisini azmettirenleri ve suikastin siyasi faillerini ifşa edebilir.”

Sinan Ateş adım adım takip edildiğini anlatmış: Benimle görüşen bürokratları aradılarSinan Ateş adım adım takip edildiğini anlatmış: Benimle görüşen bürokratları aradılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.