AVM’lere girişteki eziyeti biz talep ettik

Gündem 26 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ben bu güvenlik önlemlerinin abartılı olarak uygulanmasından, havaalanından otele, AVM’den başka yere kadar her yerde üst baş aramasına maruz kalmaktan şikayetçiyim ama belli ki herkes benim gibi düşünmüyor.

İstanbul’da Zorlu Alışveriş Merkezi ilk açıldığında kapıda X-Ray cihazları ve manyetik kapılar yoktu. Girmek ve çıkmak, Batıda olduğu gibiydi, elinizi kolunuzu sallayarak giriyordunuz.

Peki bu AVM’nin güvenliği eksik miydi? Hayır, tam tersine, son derece profesyonel ve yüksek ücretli bir ekip güvenliği bizi rahatsız etmeden sağlıyordu. Tek bir olay bir yaşanmadı.

Ama o da ne, bir süre sonra Zorlu’da da kapılara X-Ray cihazları geldi, manyetik geçişler başladı.

Nedenini merak ettim, o zaman AVM yöneticilerine sormuştum.

‘Vatandaştan talep geldi’ dediler, ‘Bizim AVM’yi güvensiz bulmuşlar. Oysa en güvenlisi bizdik. Ama vatandaş üstü başı aranmayınca korkuya kapılmış, gelmemeye başlamış.’

Bu cevaba çok şaşırmıştım o zaman. Ben, her AVM’ye girişte ceplerimi boşaltmayı bir çeşit eziyet gibi ve daha önemlisi bana yönelik bir aşağılama gibi görüyorum ama vatandaş öyle düşünmüyordu. Tam tersine üstü başı aranınca, çantası X-Ray cihazından geçince kendini daha güvende hissediyordu.

Anormali normal görmeye başlamıştık ve daha fenası o anormali arar olmuştuk.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.