Avukattan avukata şantaj: ‘500 bin lira ver yoksa taciz etti’ derim

Avukat Zehra Ö. WhatsApp'taki avukat grubunda bir meslektaşına hakaret edince grup yöneticisi avukat Fatma T. tarafından gruptan çıkarıldı. Gruba yeniden girmek için gözünü karartan Zehra Ö. "Hesabıma 500 bin lira atmazsan kocanın beni taciz ettiğini söylerim" diyerek Fatma T.'ye şantaj yaptı.

Gündem 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul barosuna kayıtlı 47 yaşındaki avukat Zehra Ö. WhatsApp’ta sadece avukatların olduğu bir grupta meslektaşı Kemal A.’ya hakaret edince şikayet üzerine grup yöneticisi avukat Fatma T. tarafından çıkarıldı. Gruptan çıkarılmayı sindiremeyen avukat gruba yeniden girebilmek için akıl almaz bir yol izledi.

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre öfkeye kapılan Zehra Ö. kendisini gruptan çıkaran meslektaşı Fatma T.’e mesajlar atmaya başladı. İddiaya göre öfkeli avukat küfür ve hakaret içerikli mesajlar sonrası hızını alamayıp gruptan çıkarılarak rezil olduğunu söyledi, “Beni tekrardan alıp herkesin önünde özür dileyeceksiniz. Ya da uğraşmak zorunda kalırsınız” diye tehdit savurdu.

Tehditlere rağmen gruba girmeye başaramayan Zehra Ö.’nün sonraki hamlesi şantaj yaparak para koparmaya çalışmak oldu. İddiaya göre Zehra Ö. Fatma T.’e iki gün içinde hesabına 500 bin lira atılmasını istedi. “Aksi halde kocanın beni taciz ettiğini söylerim” diyerek şantaj yaptı. Yaşadıkları karşısında şok yaşayan avukat Fatma T. tehdit ve şantaja dayanamayıp karakola gitti, sadece gruptan çıkardığı için tanımadığı birinin defalarca hakaret ve tehdidine maruz kaldığını söyledi.

Zehra Ö.’nün avukat eşi Caner T. ile alakalı asılsız iddialarda bulunarak para isteyip şantaj yaptığını ve para göndermeyince sosyal medyadan iftira içerikli paylaşımlarda bulunduğunu söyleyen Fatma T. şikayetçi oldu.

İfadesi alınmak istenen şantajcı avukata ulaşılamadı. Avukat firari  durumuna düştü.

Dava anlaşmazlığı yaşadığı avukatı ve emekli icra müdürünü infaz ettiDava anlaşmazlığı yaşadığı avukatı ve emekli icra müdürünü infaz etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.