Ayakkabı tartışmasında hedefe konan akademisyen savunma yapacak

Odasının önüne ayakkabı koyan öğrencileri uyardığı için sosyal medyada hedefe konan ve hakkında idari soruşturma başlatılan Kadir Has Üniversitesi’nden Zeliha Gizem Sayın bugün savunma yapacak.

Gündem 25 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Bugün Kadir Has Üniversitesi önünde akademisyene destek için basın açıklaması yapılacak.

2023 yılının son günlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde yaşanan görgü kuralı tartışması bir akademisyene idari soruşturma açılmasına, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından da emniyette ifade vermesine kadar vardı.

İbadet için kullanılan odanın dışındaki koridora ayakkabı ve çantalarını koyan öğrencileri, ayakkabılarını ayakkabılığa koymaları konusunda uyaran Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Zeliha Gizem Sayın ibadethaneyi kullanan bir grup öğrenciyle tartışmıştı. Öğrenciler bu anları kayıt altına alarak sosyal medyada paylaşmıştı.

Videoda ibadethaneyi kullanan öğrencilerin ayakkabılığa koymak yerine ayakkabıları kapının önünde bıraktığı ve onlarca ayakkabının akademisyen Zeliha Gizem Sayın’ın odasının önünde biriktiği görülüyor. Sayın’ın öğrencileri birkaç kez uyarmasına karşılık öğrencilerin ayakkabıları ayakkabılığa koymamayı sürdürdüğü anlaşılıyor.

Alt tarafı ayakkabı tartışması ama bir yanda '28 Şubat zihniyeti' lafları, bir tarafta 'Türkiye laiktir' sloganlarıAlt tarafı ayakkabı tartışması ama bir yanda ’28 Şubat zihniyeti’ lafları, bir tarafta ‘Türkiye laiktir’ sloganları

Kadir Has Üniversitesi ise resmi X hesabından yaptığı açıklamada “24 Aralık 2023 günü sosyal medyada paylaşılan görüntülere dair inceleme başlatılmıştır” dedi ve Sayın hakkında soruşturma açıldı.

Sayın bugün saat 12.30’da idare soruşturmayla ilgili savunma yapacak. Aynı saatte Eğitim-Sen 6’nolu Üniversiteler Şubesi de üniversitenin önünde Sayın’a destek açıklaması yapacak.

Öte yandan dün akşam saatlerinde sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Zeliha Gizem Sayın’ın üniversite tarafından işine son verildiğini paylaştı. Eğitim-Sen Üniversiteler Şubesi’nden Beyzade Sayın 10Haber’e iddiaların doğru olmadığını, Sayın’ın sadece savunma yapacağını belirtti.

Üniversite ibadethanesinde 'ayakkabı' tartışmasıÜniversite ibadethanesinde ‘ayakkabı’ tartışması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.