Aydın Söke’deki kağıt fabrikasındaki yangın beşinci gününde sürüyor

Aydın Söke'deki kağıt fabrikasındaki yangın beşinci gün de devam ediyor. Yangına 54 iş makinesi, 80 itfaiye aracı ve arazöz ile 290 personelle müdahale ediliyor.

Gündem 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Aydın’ın Söke ilçesinde kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde çıkan yangında söndürme çalışmaları 5’inci gününde. Yangına 23 ilden gelen takviye ekipler ile toplam 54 iş makinesi, 80 itfaiye aracı ve arazöz ile 290 personelle müdahale ediliyor.

Söke Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz’da saat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopter ve uçaklar ile havadan, arazöz, itfaiye araçlarıyla karadan müdahale etti. Rüzgar nedeniyle geniş alana yayılan yangına müdahale eden ekipler güçlük yaşadı. Çevre il ve ilçelerden bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. TOMA’larla söndürme çalışmalarına destek verildi. Tutuşma tehlikesi yaratan sıkıştırılmış kağıtların bir kısmı iş makineleriyle alandan çıkarıldı. Dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi.

“Hortumlar nedeniyle alevler büyüdü”

İtfaiye ekipleri alevlerin bölgedeki akaryakıt istasyonu ve çimento fabrikasına sıçramaması için önlem aldı. Zaman zaman rüzgarın da etkili olduğu bölgede itfaiye ekipleri içten içe yanan kağıtları söndürmek için yoğun mücadele verirken alevler fabrikanın kağıt ve kömür deposuna sıçradı. Bölgeye yakın yerleşim yerlerine kül yağdığı belirtildi.

Aydın'da kağıt fabrikasındaki yangın dördüncü günündeAydın’da kağıt fabrikasındaki yangın dördüncü gününde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.