Aydın’da kağıt fabrikasındaki yangın dördüncü gününde

Aydın'ın Söke ilçesinde kağıt fabrikasının açık alanındaki toplama bölümünde çıkan yangında söndürme çalışmaları dördüncü gün de sürüyor.

Çevre 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Aydın’da Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kağıt fabrikasında 11 Temmuz’da henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

İtfaiyeciler, ormancılar, polisler ve sağlıkçılar hemen bölgeye gitti. İlk aşamada helikopterler, uçaklar havadan müdahale etti. Onları arazöz ve itfaiye araçları karadan destekledi. Ancak rüzgar çok güçlüydü. Bu nedenle epey zorlandılar. Çevre il ve ilçelerden takviye gelse de üç gündür alevler sönümlenmedi.

Artık kağıtların tamamen yanması için sadece karadan müdahale ediliyor. Alevlerin yakındaki akaryakıt istasyonuyla çimento fabrikasına sıçramaması için önlem alınıyor.

Zaman zaman rüzgarın da etkili olduğu bölgede alevler son olarak fabrikanın kağıt ve kömür deposuna sıçradı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat yangının çıktığı ilk gün oluşan hortumla dün öğle saatlerinde oluşan ikinci hortumun alevleri büyüttüğünü söyledi. İlk tespitlere göre dün itibarilea yangında 140 bin ton atık kağıdın yandığını kaydetti.

Yangının söndürülmesi için çabalayan görevliler özellikle itfaiyeciler ve işçiler zaman zaman dumandan etkileniyor. Bu kişiler anında ambulanslarda tedaviye alınıyor.

Dört gün geride kalırken alevleri kontrol altında tutma çalışmaları sürüyor.

Üç defa orman yakan çobandan itiraf: Yetkililere kızmışÜç defa orman yakan çobandan itiraf: Yetkililere kızmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.