Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında bir komiser daha tutuklandı. Böylelikle soruşturmada tutuklu polis sayısı dört oldu.

Gündem 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve gözaltına alındığı ana ilişkin görüntü

Yargıda ve bürokraside Ayhan Bora Kaplan hareketliliği sürüyor. Soruşturmada üç gün önce gizli tanık Serdar Sertçelik’le ilgili iddialar nedeniyle ikisi emniyet müdürü, biri komiser olmak üzere yedi kişi iki gün önce ‘yargı görevini yapanı etkileme’, ‘göreve ilişkin sırrın açıklanması’ ve ‘suçluyu kayırma’ suçlamalarından tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında Kaplan’ı yurt dışına kaçarken Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, yardımcısı Şevket Demircan ve komiser Ufuk Gültekin ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapmış olan Ramazan Kubat da vardı. Gözaltına alınan alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ise itirafçı olup serbest bırakılmıştı.

Dün bir tutuklama daha oldu. İki gün önce gözaltına alınan Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser G.K., savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Böylelikle tutuklu polis sayısı dörde yükseldi.

Ayhan Bora Kaplan'ın 'valeleri' hakkında tahliye kararıAyhan Bora Kaplan’ın ‘valeleri’ hakkında tahliye kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.