Ayhan Bora Kaplan’dan sonra operasyonlar ‘Şahin’leşti

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik operasyonun yankıları sürerken 'Şahinler' için düğmeye basıldı. Operasyonda MHP lideri Bahçeli'nin birkaç ay önce makamında ağırladığı Sedat Şahin'in yeğeni Mehmet Şahin de gözaltına alındı.

Gündem 30 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli yedi ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, Şahinler çetesi olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ve Samsun’da 54 adrese yönelik eş zamanlı operasyonda çete lideri olduğu belirtilen Mehmet Şahin’in de aralarında olduğu 41 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetin operasyonunda 16 ruhsatsız tabanca, 660 fişek, iki av tüfeği, üç çelik yelek ile muhtelif miktarda uyuşturucu ve nakit para bulundu.

Yerlikaya: Nefeslerini keseceğiz

Şahinlere yönelik operasyona İçişleri Bakanı ve İstanbul Emniyet’i büyük önem verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonu duyurduğu sosyal medya paylaşımında, “İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce kamuoyunda Şahinler olarak bilinen, liderliğini Mehmet Şahin’in yaptığı Organize Suç Örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Çetelerin ve organize suç örgütlerinin nefeslerini keseceğiz” ifadelerini kullandı.

Sedat Şahin’in yeğeni

Operasyonda  çete lideri olma iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Şahin’in daha önce suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan, sekiz yıl cezaevinde kalan ve temmuz ayında tahliye edilen Sedat Şahin’in yeğeni olduğu öğrenildi. Sedat Şahin, cezaevinden tahliye olduktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 22 Temmuz’da görüşmüştü. Ziyaretin fotoğraflarını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın sosyal medyadan “Sedat Şahin kardeşimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti” notunu düşerek paylaşmıştı.

Sedat Şahin, Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettiSedat Şahin, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

Bahçeli Soylu’ya sahip çıktı

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasından sonra siyasilerle bağlantıları olduğu iddia edilen suç örgütlerine yönelik ilk operasyon Ankara’da Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yapıldı. Bu operasyonda tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile irtibatlı gösteren haber ve yorumların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yaparak Süleyman Soylu’ya sahip çıkmıştı. Devlet Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından Şahinler grubuna yönelik böyle bir operasyon yapılması dikkat çekti.

Siyasette Soylu üçgeni: MHP 'arkasındayız' dedi, Ak Parti sessiz, CHP tepkiliSiyasette Soylu üçgeni: MHP ‘arkasındayız’ dedi, Ak Parti sessiz, CHP tepkili

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.