Ayhan Bora Kaplan’ın vurulan personeli şikayetini çekti saldırgan serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan'a ait gece kulübünün güvenlik şefi S.T.'nin tabancayla vurulmasının ardından tutuklanan Doğukan Akbaba şikayetin geri alınmasıyla serbest bırakıldı.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Suç örgütü lideri olmaktan yargılanan Ayhan Bora Kaplan’a ait gece kulübünün güvenlik şefi S.T.’yi tabancayla yaraladıktan sonra 10 Mayıs’ta tutuklanan Doğukan Akbaba tahliye edildi. S.T.’nin şikayetini geri çekmesi üzerine tahliye kararı verildiği öğrenildi. Dosyaya giren olay anına ilişkin fotoğraflara ANKA Haber Ajansı ulaştı.

Çankaya Çukurambar Mahallesi’nde 9 Mayıs’ta saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda tutuklu Bora Kaplan’a ait gece kulübünün bitişiğindeki bir mekanın işletmeciliğini yapan Doğukan Akbaba (22) iddiaya göre kız arkadaşıyla birlikte kendi işletmesinden çıktıktan sonra kapıda bulunan ve Bora Kaplan’ın çalışanlarından olan bir korumayla tartışmaya başladı.

Bora Kaplan’ın işletmesinin güvenlik şefi S.T. de yanlarına gelerek olaya müdahil oldu. Etraftakilerin araya girip kavgayı ayırmasının ardından Akbaba olay yerinden ayrıldı. Akbaba bir süre sonra otomobiliyle tekrar gece kulübü önüne geldi, tartıştığı S.T’nin bacağına tabanca ile bir el ateş etti. Daha sonra kaçan Akbaba yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Akbaba “kasten yaralama” suçundan tutuklandı. S.T. ise hastaneye götürüldükten bir gün sonra taburcu edildi. 10 Mayıs’tan bu yana tutuklu olan Doğukan Akbaba 4 Haziran’da tahliye edildi.

Fotoğraf ortaya çıktı

ANKA’nın aktardığına göre Akbaba’nın tahliyesinin ardından yakınlarının sosyal medya hesaplarından cezaevinden çıkışı ve yeniden işinin başında olduğunu gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Yaralama dosyasında yer alan fotoğraf karelerinde ise olay anında Doğukan Akbaba’nın önce S.T. ile tartıştığı, ardından lüks aracıyla S.T’nin yanına yanaştığı görülüyor.

Dosyaya göre bu fotoğraf Akbaba’nın aracın içinden S.T.’nin bacağına ateş ettiği anı gösteriyor.

Kaplan davasında eski Ak Partili yönetici Barış Kurt’un avukatı konuştu: Kolluk soruşturmayı etkiledi tahliye edilmeliKaplan davasında eski Ak Partili yönetici Barış Kurt’un avukatı konuştu: Kolluk soruşturmayı etkiledi tahliye edilmeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.