Aylan bebekler son bulmuyor: Çanakkale’de lastik bot battı, 2 bebek öldü

Çanakkale açıklarında göçmenleri taşıyan bir bot alabora oldu ve sekiz kişi öldü, bunlardan ikisi bebekti. Dört kişi sağ kurtulurken arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Gündem 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Dünyanın hafızasına 2015 yılının Eylül ayında bir bebeğin sahile vurmuş cansız bedeninin görüntüsü kazındı. Bu bebek Aylan Kurdi’ydi ve henüz üç yaşındaydı. Ailesiyle birlikte bindiği botla Suriye’den Yunanistan’a gitmeye çalışıyorlardı ancak 2 Eylül’de Bodrum’da umuda yolculuk acı şekilde sona erdi. Aylan’ın sahile vurmuş cansız bedeni hem Suriye’deki savaşa hem de göçmenlerin yaşam mücadelesine dikkatleri çekmişti ama bu da unutuldu. Her yıl birkaç defa botlarla ülkesinden kaçmaya çalışan göçmenler acı şekilde ölmeye devam ediyor. Bu dramlardan biri bugün Çanakkale açıklarında yaşandı.

Eceabat açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu ve sekiz kişi öldü. Bunlardan ikisi daha bebekti. Aynı bottaki iki kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken diğer ikisini de sahil güvenlik ekipleri kurtardı. Kıyıdan sekiz mil uzakta alabora olan bottakileri kurtarmak için Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalara, Kıyı Emniyeti, AFAD, Jandarma ve AKUT da destek veriyor.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Başta Sahil Güvenlik Komutanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından arama ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanları kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 8 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir” dendi.

'Sınırsız Ülke': Göçmen olmanın zorlukları‘Sınırsız Ülke’: Göçmen olmanın zorlukları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.